για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. ενάντια στα νέα μέτρα

Πραγματοποιήθηκε το απόγεμα της Παρασκευής 7/4 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας παρέμβαση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΑΣ με προκήρυξη και αφίσα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συμφωνία κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ. Διακινήθηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις και στις συζητήσεις που άνοιξαν με τον κόσμο, αποτυπώνονταν η οργή και η αγανάκτηση για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που μας φέρνει η «αριστερή» κυβέρνηση από το Eurogroup της Βαλέτας.
Οι προσπάθειες από τη μεριά της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΑΣ να συνδιοργανωθεί κοινή παρέμβαση με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες/σχήματα (με απανωτά καλέσματα και συσκέψεις) δεν ευοδώθηκαν καθώς είτε δια της σιωπής-απουσίας, είτε με «διαφωνίες»-προφάσεις την αρνήθηκαν.
Με βάση τα προηγούμενα  η  ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΑΣ προχώρησε μόνη της στη σημερινή παρέμβαση (όπως και σ’ αυτή τη 25 Μάρτη) αναδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρξει μαζική κινηματική απάντηση στο νέο  γύρο επίθεσης. Και επειδή η αναγκαιότητα μαζικής απάντησης απέναντι στο νέο γύρω επίθεσης εξακολουθεί να υπάρχει, η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ θα επιμείνει στη λογική της κοινής δράσης και θα πάρει νέες πρωτοβουλίες σ’ αυτή την κατεύθυνση, χωρίς βέβαια να εξαρτά τη δική της αυτόνομη παρέμβαση από την αρνητική στάση των άλλων δυνάμεων.

Περίπου την ίδια χρονική στιγμή είχε συλλαλητήριο και το ΠΑΜΕ συλλαλητήριο με μαζικότητα γύρω στα 100 άτομα. Συμμετείχαν τα σωματεία που ελέγχει το ίδιο (ιδιωτικών υπαλλήλων-οικοδόμοι), ο σύλλογος γυναικών, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων (με μετρημένους στα δάχτυλα αγρότες), ο εμπορικός σύλλογος (με τα μαγαζιά ανοιχτά την ίδια στιγμή!!) και ο σύλλογος α/θμιας εκπαίδευσης (με απόφαση του ΔΣ με ψήφους ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ !). Τι να πει κανείς; Από τη μια οι ΔΑΚίτες επιδιώκουν να φιλοτεχνήσουν το αγωνιστικό προφίλ τους ενόψει συνεδρίου της ΔΟΕ και από την άλλη οι του ΠΑΜΕ συμβάλλουν σ' αυτό μόνο και μόνο για να ακουστεί από τα μεγάφωνα ότι συμμετέχει και ο σύλλογος δασκάλων (με τους δασκάλους και νηπιαγωγούς βέβαια να απουσιάζουν και τον ΔΑΚίτη πρόεδρο «αγκαζέ» με τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ!). Το σίγουρο είναι ότι με κατεβατά από συμμετοχές-σφραγίδες όπου δεν παραβρίσκονται ούτε τα διοικητικά συμβούλια αυτών των σωματείων που συμμετέχουν (και ας μη μιλήσουμε για τον υπόλοιπο κόσμο…), ούτε το συνδικαλιστικό κίνημα ανασυγκροτείται, ούτε πολύ περισσότερο αποκτά τα “ταξικά” χαρακτηριστικά για τα οποία κάποιοι κόπτονται. Όσο για το σύλλογο δασκάλων, χρησιμοποιείται ως σφραγίδα διά πάσα χρήση που περιφέρεται είτε στην ΑΔΕΔΥ είτε -σπανιότερα- στο ΠΑΜΕ (υπάρχει άλλωστε και προηγούμενο…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου