για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Νίκη στα μπλόκα της αγροτιάς! Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι όπως και συνολικά ο λαός και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι αντιμέτωποι με τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων. Το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τα πανάκριβα καλλιεργητικά εφόδια, η δυσβάστακτη έμμεση φορολογία, το 24% στο ΦΠΑ, η κερδοσκοπία των εμπόρων και των μεσαζόντων, η τραπεζική τοκογλυφία, η εισφορά αλληλεγγύης, ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, η αντιαγροτική ΚΑΠ, οι μειώσεις-τσεκούρωμα των επιδοτήσεων κλπ βάζουν πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.
Κυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ φτωχοποιούν και ξεκληρίζουν τους φτωχομεσαίους. Οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Η πολιτική τους φέρνει εγκατάλειψη και εξαθλίωση στα χωριά. Μια πολιτική που δεν έχει στόχο την «ανάπτυξη» και την «ανασυγκρότηση» του πρωτογενή τομέα όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση, αλλά την παραπέρα αποδιάρθρωση, την παραπέρα υποβάθμισή του. Έχουν στόχο τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού και τη συγκέντρωση-συγκεντροποίηση της αγροτοδιατροφικής παραγωγής στα χέρια του κεφάλαιου και των πολυεθνικών. Μέσα από το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη μείωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, τη συρρίκνωση του γεωργικού ΑΕΠ κλπ έχουμε ενίσχυση της διατροφικής εξάρτησης, παραρτημοποίηση της οικονομίας και βάθεμα συνολικά της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ληστές-ιμπεριαλιστές.
 Αυτή η αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική είναι που «υποκινεί» ξανά φέτος τα μπλόκα, που βγάζει ξανά τα τρακτέρ στους δρόμους.
Απέναντι σ’ αυτούς τους δίκαιους αγώνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί τις παλιές και χρεοκοπημένες μεθόδους του χθες. Για να προλάβει-αποτρέψει τις αγροτικές κινητοποιήσεις ψηφίζει μέτρα στο «παρά πέντε» και παραμονές των κινητοποιήσεων πληρώνει επιδοτήσεις, αποζημιώσεις κλπ που καθυστερούσαν για μήνες και χρόνια (ακόμα και από το 2008!). Από τη μια κατηγορεί τους αγρότες για υποκινούμενους και από την άλλη προσπαθεί να τους καλοπιάσει («είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο») ή να τους φέρει σε αντίθεση με τα άλλα κομμάτια του λαού παρουσιάζοντάς τους ως «προνομιούχους» και «ευνοούμενους» έναντι των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Και την ίδια στιγμή που δηλώνει «ανοιχτή σε διάλογο», όχι μόνο δεν παίρνει πίσω ούτε ένα από τα αντιαγροτικά μέτρα που ψήφισε αλλά -εν μέσω κινητοποιήσεων- ψηφίζει και νέα χειρότερα (όπως η διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των οφειλών προς τον ΟΓΑ…). Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη πυγμής και αποφασιστικότητας επιδιώκοντας όχι μόνο να τελειώσουν τα αγροτικά μπλόκα χωρίς νίκη αλλά και να αποτρέψει κάθε λαϊκό ξέσπασμα και κάθε αντίσταση.
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι κλπ, αφού μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο, τώρα δημαγωγούν υποκριτικά για να φθείρουν την κυβέρνηση και να καρπωθούν την αγροτική δυσαρέσκεια. Την ίδια στιγμή όμως πιέζουν για χειρότερα μέτρα και πιο αποφασιστική υλοποίηση των μνημονίων. Ήταν ο Μητσοτάκης που πέρυσι πρότεινε να κατάσχονται οι αγροτικές επιδοτήσεις από τους αγρότες που χρωστάνε στον ΟΓΑ και έρχεται φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εφαρμόσει την πρότασή του στέλνοντας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, (ΚΕΑΟ) και τις κάτω από 5.000 ευρώ οφειλές προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Τα περσινά μπλόκα, ο μεγάλος αγώνας για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα αντιαγροτικά μέτρα, δεν είχε νίκη. Η κυβέρνηση κατάφερε και πέρασε τα μέτρα και σήμερα οι συσχετισμοί είναι χειρότεροι, πιο δυσμενείς για το αγροτικό κίνημα. Βοήθησαν βέβαια σ’ αυτό και οι διάφοροι αγροτοπατέρες, δεξιοί και «αριστεροί», που για το μόνο που νοιάζονται είναι να βγουν φωτογραφία στους στημένους «διαλόγους» της κυβέρνησης, τα διάφορα «συντονιστικά», «επιτροπές», «πρωτοβουλίες» κλπ που είναι κομματικά παραμάγαζα και θέλουν μόνο να γίνουν αποδεκτά ως συνομιλητές του Τσίπρα. Οι «κατακτήσεις» για τις οποίες πέρυσι κάποιοι πανηγύριζαν, οδήγησαν στη σημερινή χειρότερη κατάσταση.
Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, παρά τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις, παρά την άσχημη κατάσταση του αγροτικού κινήματος, οι αγωνιστές αγρότες οφείλουν να παλέψουν για να εκφραστεί η οργή και η αγανάκτηση των φτωχομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Κόντρα σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και κόντρα στον υπονομευτικό-διαλυτικό ρόλο των αγροτοπατέρων.  Προϋπόθεση γι αυτό είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των αγροτών. Από τα κάτω, μέσα από αγροτικούς συλλόγους, επιτροπές, να στηθούν πραγματικά όργανα πάλης των φτωχομεσαίων αγροτών. Με τη γραμμή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, με τη γραμμή της ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!
Κόντρα στη γραμμή του συμβιβασμού και του «εικονικού» κινήματος.
Κόντρα στους στημένους «διάλογους» της κυβέρνησης!
Για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής, για την επιβίωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Εργατιά-Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά, κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου