για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

"παιδαγωγική σύσκεψη" υπό του Μητροπολίτη!

Με αφορμή τη λεγόμενη… Παιδαγωγική σύσκεψη του σχολικού συμβούλου με ορισμένους διευθυντές δημοτικών σχολείων και του Μητροπολίτη Καρδίτσας, γεννιούνται αυθόρμητα και εύλογα κάποια ερωτήματα πάνω στα οποία ο καθένας πρέπει και να προβληματιστεί, αλλά και να πάρει θέση.
Θέματα της συνάντησης ήταν, όπως ανακοινώθηκε, α) η υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και τα παιδιά τους πεινούν, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ !!! και υλικά, β) η ανάπτυξη συνεργασιών με τα Δ.Σ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για την καλλιέργεια φιλοσοφίας υποστήριξης και καθοδήγησης των παιδιών και γ) η παιδαγωγική και διδακτική διάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικό σχολείο.
Το ότι υπάρχουν παιδιά  που πεινούν δεν υπάρχει αμφιβολία αφού οι επί χρόνια εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων καθώς και η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου να αυξάνει την κερδοφορία του μετατρέποντας ολοένα (και εφόσον δε βρίσκει αντίσταση) τους φτωχούς σε φτωχότερους και απ΄ ότι φαίνεται και πέραν της εξαθλίωσης.  Η απάντηση κατά τους… συσκεπτόμενους δε βρίσκεται στη συμβολή για την ανάπτυξη κινήματος ενάντια στις πολιτικές της εξαθλίωσης, καταδεικνύοντας τον πραγματικό ένοχο, αλλά στις «φίλες της αγάπης και στη ιερά Μητρόπολη» δηλαδή στην επαιτεία και την φιλευσπλαχνία όλων αυτών που λιβανίζουν αυτό το σύστημα! Και καλά, υλικά μπορούν ως ένα βαθμό να βοηθήσουν, αλλά εκείνο το… ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  πώς αλήθεια ορίζεται; και τι περιεχόμενο δίνεται απ΄ τους συσκεπτόμενους;  Αν ανατρέξουμε στο τρίτο θέμα της συνάντησης αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι η… πνευματική ανάταση των παιδιών θα ξεπηδήσει απ΄ τα κατηχητικά τα οποία και πρέπει -κατά πρότασή τους- να αναβαπτιστούν και η… φιλοσοφία τους και οι αντιλήψεις τους να κυριαρχήσουν στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών.
Αλήθεια με αυτό το πνεύμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  αντιλαμβάνεται στη νέα εκπαιδευτική προσέγγιση που εξαγγέλλει τη διδασκαλία των θρησκευτικών;(!) Αν όλα αυτά θυμίζουν  κάτι ή πολλά απ΄ την εποχή Καντιώτη… ιδέα σας!!!
Τέλος, ο σύλλογός δασκάλων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων τι λένε επ΄ αυτού;
ΝΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου