για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Στο δρόμο του Νοέμβρη: Μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης!

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!
το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο που καλεί η «Πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα»
Πέμπτη, ώρα 6:30 μμ,
στη κεντρική πλατεία
43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι στόχοι του παραμένουν επίκαιροι και ανεκπλήρωτοι. Γιατί οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η καταστροφή χωρών και λαών είναι στην ημερήσια διάταξη σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Γιατί το εγκληματικό ιμπεριαλιστικό σύστημα απειλεί με νέο ολοκαύτωμα την ανθρωπότητα. Γιατί οι αντιθέσεις των ισχυρών του κόσμου έχουν παροξυνθεί, ξαναχαράζοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών. Γιατί η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Ουκρανία, η Λιβύη, η πρώην Γιουγκοσλαβία αποτελούν τραγικά θέατρα «επίλυσης» των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μέσα από τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά.

43 χρόνια μετά, το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, βυθισμένο σε μια αξεπέραστη δομική κρίση, κλιμακώνει την επίθεσή του ενάντια στους λαούς και την εργατική τάξη, επιχειρώντας όχι μόνο να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας αιώνες πίσω, αλλά και να παγιώσει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης. Με τη στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Με το χτύπημα σε δουλειά, μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις. Με την εμπέδωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ζωής συνολικά στον κόσμο της δουλειάς.
43 χρόνια μετά, η συκοφάντηση-διαστρέβλωση του Πολυτεχνείου, αλλά και η τρομοκράτηση, οι απαγορεύσεις και η καταστολή, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης της εξέγερσης του Νοέμβρη, που αποτελεί «καρφί στο μάτι» της ξένης και ντόπιας αντίδρασης. Όπως φέτος, με τον ερχομό-πρόκληση του Ομπάμα, του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, και την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας ενόψει των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Διαδηλώσεις καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του μεγαλύτερου σήμερα εχθρού των λαών, της δύναμης που οργάνωσε και στήριξε την εφτάχρονη χούντα στη χώρα μας. Διαδηλώσεις καταγγελίας όχι μόνο των ΗΠΑ του Ομπάμα της αιματοβαμμένης οχταετίας 2008-2016, αλλά και των ΗΠΑ του Τραμπ, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία στην αναμέτρηση με τους ανταγωνιστές του (πρώτα και κύρια τους Ρώσους ιμπεριαλιστές) ταυτόχρονα με τη γιγάντωση των κινδύνων για τους λαούς.
43 χρόνια μετά και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση έχει στρώσει το κόκκινο χαλί, ξεπερνώντας σε υποτακτικότητα τους προκατόχους της και αποδεικνύοντας τη γνωστή ρήση “ο ρεφορμισμός στην κυβέρνηση είναι η αστική τάξη στην εξουσία”. Σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό και για λογαριασμό της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης σπεύδει να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών. Την ίδια στιγμή δηλώνουν πρόθυμοι για ενεργότερη συμμετοχή στο σφαγείο που εξελίσσεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Παραδίδουν αέρα, θάλασσα και στεριά ως πλατφόρμα εξόρμησης στις νατοϊκές ορδές, και αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως φυλακισμένους. Να γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα για την εργατική τάξη και το λαό μας! Και καμία εύηχη δήλωση Ομπάμα για το χρέος δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο που το ΔΝΤ και οι Αμερικάνοι ζητούν “νέο αίμα”, την εξαπόλυση ενός νέου γύρου άγριας αντιλαϊκής, αντεργατικής επέλασης. Κάτι που ήδη σχεδιάζεται με την επίθεση στα εργασιακά, τα όρια απολύσεων, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ξανά το ασφαλιστικό.
Ο λαός μας έχει χιλιάδες λόγους να βαδίσει στο δρόμο του Νοέμβρη, να παλέψει για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να συγκροτήσει την πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης, της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής.
·  Να δυναμώσει το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης, συγκροτώντας σε όλα τα επίπεδα όλο και περισσότερες δυνάμεις στην γραμμή της Αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος σε αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική βάση.
·  Να αγωνιστεί για τη συγκρότηση μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.
·  Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό και να δώσει μαζί του τον αγώνα για λαϊκά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα ντόπια υποχείριά του.
·  Να υπερασπιστεί τους διωκόμενους Τούρκους αγωνιστές, κομμουνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται στη Γερμανία για την πολιτική τους δράση.
Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση στην οργή, την απογοήτευση και το τέλος των αυταπατών που αναζητούν αγωνιστική διέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου