για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ο Αρβανιτόπουλος του 2013 επιστρέφει μεταμφιεσμένος σε …Φίλη

η σιωπή να γίνει φωνή και η ακινησία δράση
των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών
«Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Μετά τη ψήφιση των μέτρων κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και «άμεσης» φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το Σαββατοκύριακο κι άλλα μέτρα. «Έμμεση» φορολογική αφαίμαξη (αυξήσεις σε καύσιμα, ΦΠΑ, κλπ), παράδοση των κόκκινων δανείων σε αμερικάνικα fund, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις και νομοθέτηση του μόνιμου κόφτη μισθών/δαπανών. Μόνιμος κόφτης δικαιωμάτων, μόνιμος γδάρτης της ζωής μας. Και αυτά σε ένα φόντο που το μαύρο γίνεται άσπρο, σε μια χωρίς όρια επιχείρηση πολιτικού ψεύδους και απατεωνιάς, ξετσιπωσιάς και κυνισμού.
Στην εκπαίδευση μέσα στις διακοπές του Πάσχα νομοθετήθηκαν μια σειρά διατάξεις που φέρνουν μεγάλες ανατροπές και στις δυο πρώτες εκπαιδευτικές βαθμίδες. Και αυτές είναι μόνο η αρχή, καθώς έπεται συνέχεια στα πλαίσια της υλοποίησης της συμφωνίας κυβέρνησης - ΟΟΣΑ με την επιβολή στην παιδεία της εργαλειοθήκης του.
Τα νηπιαγωγεία γίνονται πολυθέσια με ελάχιστο αριθμό νηπίων 7. Στα δημοτικά αναδιαρθρώνεται το ωράριο λειτουργίας του (13:15) αυξάνοντας ή μειώνοντας τη διδασκαλία μαθημάτων, ενώ στο ολοήμερο αυστηροποιούνται οι όροι εγγραφής παιδιών, αποκλείοντας παιδιά ανέργων. Στην ειδική αγωγή αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των τμημάτων ένταξης και αποβάλλονται μαθητές –στο όνομα της ένταξης-από τα σχολεία ειδικής αγωγής. Στα ΕΠΑΛ έχουμε περιορισμό ειδικοτήτων με στόχο και αποτέλεσμα τα χιλιάδες πλεονάσματα εκπαιδευτικών που θα μπορούν να διατίθενται και στην Α/θμια. Καταργείται η μείωση των 3 ωρών των υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής. Μετακινήσεις εκπαιδευτικών παντού (ΔΙΕΚ ΟΑΕΔ) αλλά και σε όλο το δημόσιο, συνδυασμένη με τη γενικότερη κινητικότητα των υπάλληλων σε κάθε κρατικό τομέα. Απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών ενώ οι μόνιμοι διορισμοί παραπέμπονται στις καλένδες. Τόσο τα παραπάνω όσο και άλλα που δεν αναφέρθηκαν συν αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν αναδεικνύουν τους στόχους της κυβέρνησης:

Να μειώσει δραστικά το κόστος λειτουργίας της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και προς όλες τις κατευθύνσεις. Να μειώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό. Να μετακυλήσει σημαντικό μέρος της λειτουργίας των σχολείων στους γονείς.
Να ελέγξει τη ροή το μαθητών προς τις ανώτερες βαθμίδες. Σχεδιάζει σχολείο για λίγους κι εκλεκτούς -και με την εφαρμογή της μαθητείας στα ΕΠΑΛ- και δούλους.
Να ελαστικοποιήσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις. Ο έλεγχος-πειθάρχηση των εκπαιδευτικών που είναι διακηρυγμένος στόχος του συστήματος, έρχεται με πιο επιθετικό πλαίσιο.
Απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη επίθεση, το κίνημα των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια. Η κυριαρχία των διάφορων κυβερνητικών εκδοχών στη ΔΟΕ και η απροσχημάτιστη και παντελώς ξετσίπωτη στάση των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ έχουν δημιουργήσει μια εντελώς διαλυτική κατάσταση.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, οι επιλογές που έχουμε είναι, να συνεχίζουμε να βαδίζουμε στον αδιέξοδο δρόμο που στρώνουν ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της ήττας και της υποταγής -για να αναπαράγεται ο ίδιος- μαυρίζοντας τις ζωές μας. Είτε να προετοιμάσουμε(!!) την επόμενη 48ωρη απεργία όταν θα έρθει το …5ο μνημόνιο, για να συντηρείται η παράλυση και η ανημποριά. Η άλλη επιλογή είναι να στρίψουμε, να τους γυρίσουμε την πλάτη για να ανοίξουμε και για να προχωρήσουμε στο δρόμο της σύγκρουσης με τη κυβερνητική πολιτική, της πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Πρώτο βήμα: Να είμαστε παρόντες στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου (ΓΣ της ΕΛΜΕ Πέμπτη 19-5 7.30μμ στο Εργατικό Κέντρο, Γ.Σ. Του Σύλλογου Α/θμιας Τρίτη 24/5)
Δεύτερο βήμα ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που θα επιδιώξει να σπάσει την αδράνεια στο εσωτερικό του κλάδου συγκροτώντας τον σε αγωνιστική κατεύθυνση και να γίνει αφετηρία για δυνάμωμα και κλιμάκωση της πάλης :
Για να μη περάσουν τα νέα κυβερνητικά μέτρα. Να τους ΚΟΨΟΥΜΕ τη φόρα.
Για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη κινητικότητα και τις απολύσεις.
Για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού νόμου, νέων και παλιών μνημονίων, συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου