για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

να πάμε ένα βήμα παραπέρα τις δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Πραγματικά συγκινητική η αλληλεγγύη του λαού μας αλλά και των Καρδιτσιωτών στο δράμα των προσφύγων. Μεγάλη η προσφορά σε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα στους πρόσφυγες στο Νέο Μοναστήρι, στο Μουργκάνι, στα Λουτρά Σμοκόβου. Αντίδραση ανθρώπινη, θετική, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο των φασιστών.
Μόνο που δεν φτάνει. Ανάγκη και απαίτηση των καιρών είναι να μπολιαστεί και να μετουσιωθεί αυτή η αλληλεγγύη σε αντίσταση και πάλη πρώτα απ' όλα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν τους πρόσφυγες, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.
Ο λαός μας  πριν μερικά χρόνια διαδήλωνε μαζικά ενάντια στους πολέμους στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν στο τουρκικό κράτος. Γιατί όχι και τώρα που ο πόλεμος απλώνεται σε περισσότερες χώρες γύρω μας και που οι παραδόσεις ανθρώπων που ζητούν άσυλο και μια καλύτερη ζωή κινδυνεύουν να γίνουν μαζικές; Γιατί να μη βάλει στόχο τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα δεινά των λαών και των δικών του, τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές αλλά και τα ντόπια τσιράκια τους;
Ας συμβάλλουμε λοιπόν χωρίς καθυστέρηση για να γίνει πραγματικότητα στην περιοχή ένας άλλος συσχετισμός για την υπεράσπιση της ειρήνης και του μέλλοντος των λαών. Να αρνηθούμε την αποδοχή της βαρβαρότητας. Να πούμε ξανά ένα αποφασιστικό ΟΧΙ στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Να γίνει το αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα και η αλληλεγγύη υπόθεση του λαού μας μέσα από τα σωματεία, μέσα από τα όργανα της νεολαίας μέσα από κάθε πραγματική λαϊκή τοπική συλλογικότητα - όργανο πάλης.
Να απαιτήσουμε να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Να καταγγείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που παραχωρεί «γη και ύδωρ» στους εμπρηστές του πολέμου, που εμπλέκει το λαό και τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Να φύγει ο νατοϊκός στόλος από το Αιγαίο. Να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.. Να μη χρησιμοποιούνται τα λιμάνια και τα αεροδρόμια από τους φονιάδες των λαών. Ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και διαλογής προσφύγων. Να απαιτήσουμε  ανθρώπινη φιλοξενία των προσφύγων, τη κάθε είδους διευκόλυνσή τους αν και εφ' όσον θέλουν να συνεχίσουν τη προσφυγιά τους σε άλλη χώρα, τη μη απέλασή προς τις χώρες προέλευσής τους όπου κινδυνεύουν.
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει, άμεσα (την επόμενη εβδομάδα), να διοργανωθεί και στην Καρδίτσα ένα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Η διοργάνωσή του να αποφασιστεί μέσα από μια ανοιχτή σύσκεψη συλλογικοτήτων, σωματείων, οργανώσεων και σχημάτων ώστε να έχει πλατιά χαρακτηριστικά και να γίνει υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερων Καρδιτσιωτών, εργαζόμενων και νεολαίας. 
ΜΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου