για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

κοινή δράση ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαζική παρέμβαση για το ασφαλιστικό έγινε το πρωί του Σαββάτου 30/1 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από τις τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ(μ-λ), της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. και της Λαϊκής Ενότητας η οποία πλαισιώνονταν και από ανένταχτους αγωνιστές. Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκαν κοινές δράσεις για το ασφαλιστικό με κορύφωση την απεργία της 4 Φλεβάρη. Με ντουντούκα, χαρτοπανό και μοίρασμα προκήρυξης καταγγέλθηκε το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλούνταν οι Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση της 4 Φλεβάρη για να μην περάσουν τα βάρβαρα μνημονικά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Μοιράστηκε η παρακάτω προκήρυξη:
Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Πέμπτη 4 Φλεβάρη: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει αυτές τις μέρες στη Βουλή  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται η πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και δυναμώνει η  ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.
Αυτοί που με απανωτά Μνημόνια παρέδωσαν τις τύχες της χώρας, του λαού και των εργαζομένων στα χέρια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτοί που υποθήκευσαν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, μεθοδεύουν και νέα χτυπήματα εναντίον μας.
Σε κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης, αναμασάνε τα ίδια χιλιοειπωμένα «επιχειρήματα» για «άδεια ταμεία», «κακοδιαχείριση», «γήρανση του πληθυσμού», «αύξηση του προσδόκιμου ηλικίας» κλπ και ετοιμάζουν νέο χτύπημα σε ασφάλιση-σύνταξη-περίθαλψη. Δεν τους αρκούν οι απανωτοί αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου) που έχουν εκτινάξει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν συρρικνώσει τις συντάξεις και έχουν καταστήσει άγνωστη λέξη την υγειονομική περίθαλψη… θέλουν τώρα να καταργήσουν οριστικά το δικαίωμα στην ασφάλιση.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ-ΛΙΓΟΤΕΡΑ-ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό. Θα δουλεύετε (αν έχετε δουλειά) μέχρι να πεθάνετε και αν τα καταφέρετε θα επιβιώνετε με  σύνταξη-φιλοδώρημα και ξεχάστε την ιατροφαρμακευτική σας περίθαλψη. Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να μην έχουν την παραμικρή υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους που με τον κόπο και τον ιδρώτα τους παράγουν όλο τον πλούτο αυτής της κοινωνίας.  Να ξεριζώσουν από τη συνείδηση των εργαζομένων ότι η ασφάλιση είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της εργατικής τάξης, που προκύπτει από τη συνολική συνεισφορά της στην κοινωνική παραγωγή.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Οι σημερινές συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν να κοντράρουν αυτά τα μέτρα. Ίσα-ίσα αποπροσανατολίζουν πολιτικά τους αγώνες και υπονομεύουν την ανάπτυξή τους με αποσπασματικές απεργίες χωρίς σχέδιο και προοπτική κλιμάκωσης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ ενώ συμφωνούν με την ουσία των μέτρων,  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση και την οργή του λαού για να προετοιμάσει τον διάδοχο μνημονιακό διαχειριστή.
Είναι ξεκάθαρο σήμερα, μετά από σχεδόν 6 χρόνια μνημονίων και «διαπραγματεύσεων», πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί νικηφόρος αγώνας που θα φέρει και τον ίδιο το λαό στο προσκήνιο των εξελίξεων, αν δεν παραμεριστούν συντεχνιακές λογικές επιμέρους ρυθμίσεων, αν δεν πάψουν οι αυταπάτες για λύση των προβλημάτων μας εντός του μνημονιακού πλαισίου, αν δεν σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης από ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, αν δεν παλέψουμε για την ανατροπή του καθεστώτος της αποικίας χρέους που έχουν επιβάλει οι δανειστές, αν δεν παλέψουμε ενάντια στην μετατροπή της χώρας σε ιδιότυπο προτεκτοράτο, ορμητήριο των μεγάλων δυνάμεων για την επιβολή των πολιτικών τους στη φλεγόμενη από συγκρούσεις περιοχή μας, αν δεν διώξουμε τους ληστές ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας.
Μόνη ελπίδα η ανάπτυξη αγώνων που θα έχουν διαρκή μορφή, παλλαϊκό χαρακτήρα και πανελλαδικό συντονισμό και που θα έχουν σαν στόχο την ανατροπή των μνημονίων και όσων τα υπηρετούν.
Μέτωπο Αντίστασης και Πάλης ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα αντιασφαλιστικά σχέδια.
·         Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό σχέδιο.
·         Κάτω όλοι αντιασφαλιστικοί νόμοι Ρέππα-Πετραλιά-Σιούφα-Λοβέρδου-Κουτρουμάνη.
·         Ασφάλιση-Σύνταξη-Περίθαλψη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
·         Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
ΚΚΕ(μ-λ)
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ–Α.Α.Σ.
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου