για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

συγκέντρωση-πορεία

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
Δεν μένουμε παρατηρητές στο δράμα της προσφυγιάς. Δεν αποδεχόμαστε κανέναν «ρεαλισμό» που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, σε όσους ονειρεύονται μια Ευρώπη-Φρούριο, με φράχτες στα σύνορα και στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις της Φρόντεξ, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με την υπογραφή και της κυβέρνησης της χώρας μας.
Δεν σιωπούμε μπροστά στις αιτίες και τους υπεύθυνους για τους πολέμους και τον ξεριζωμό. Είναι η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που με τις επεμβάσεις, τους βομβαρδισμούς, την υποδαύλιση θρησκευτικών και φυλετικών συγκρούσεων μεθοδεύουν τη διάλυση μιας σειράς χωρών της περιφέρειας και ανταγωνίζονται για τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των περιοχών.
Αντιπαλεύουμε όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν τους πρόσφυγες πολέμου ως απειλή για την Ευρώπη, ώστε να επιβάλουν αυταρχικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές, πολιτικές εξαίρεσης δικαιωμάτων και περιστολής των ελευθεριών, που πρώτους χτυπούν τους πρόσφυγες και μετανάστες-ριες, αλλά επεκτείνονται σε όλους τους λαούς  και τους εργαζόμενους, της Ευρώπης. Σ’ αυτούς που εκμεταλλεύονται τον τρόμο των φασιστών του Ισλαμικού Κράτους,  για να επιτεθούν στα θύματά του σε Μέση Ανατολή και Γαλλία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ
Η αλληλεγγύη, δεν είναι από μόνη της η λύση αν δεν συνοδεύεται από αγώνα ενάντια σε όλα αυτά που γεννάνε τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και οδηγούν στην προσφυγιά. Σε ολόκληρο τον πλανήτη τα σύνορα και σφαίρες επιρροής χαράζονται με το αίμα των λαών, τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας αυξάνονται, φυσικοί πόροι χωρών λεηλατούνται. Αντιδραστικές πολιτικές προβάλλονται σαν «λύση», τοίχοι υψώνονται, άνθρωποι διαλέγονται…, φόβος…
Με αυτές τις σκέψεις καλούμε κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους και κάθε είδους κινήσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σπάμε το φόβο, και συμμετέχουμε σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις. Να σταματήσουμε τον πόλεμο που παράγει κέρδη για αυτούς και θύματα για εμάς. Ο μόνος «πόλεμος» που μας αφορά είναι αυτός που πρέπει να δοθεί για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια εκεί όπου αυτοί επιλέγουν.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ 
κατά την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
στις 18/12, στις 6:00 μ.μ.
στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ «Πλατεία Ελευθερίας»
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ  ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΑ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

1 σχόλιο:

  1. Καθόλα θετική η πρωτοβουλία για συγκέντρωση και πορεία αν και «υπό την αιγίδα» του ΟΗΕ (λες και δεν απαρτίζουν τον ΟΗΕ αυτοί που βομβαρδίζουν τη Μ. Ανατολή, διαλύουν χώρες, μακελεύουν λαούς και ευθύνονται για τα καραβάνια των προσφύγων). Προσπερνώντας όμως την επιλογή της ημερομηνίας που συνταυτίζεται με την υποκρισία του ΟΗΕ ας σταθούμε σε κάποια ποιο ουσιαστικά ζητήματα: από το κείμενο-κάλεσμα απουσιάζει κάθε αναφορά στις ευθύνες και την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που – «σύμμαχος» με τους φονιάδες των λαών – εκχωρεί και εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και συμμετέχει στα πολεμικά σχέδια συσσωρεύοντας τεράστιους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία. Δεν μπορούμε να προσπερνάμε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην αντιμετώπιση των προσφύγων που είτε στέλνει τα ΜΑΤ (Ειδομένη) είτε μετακυλύει στις λαϊκές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης τις δικές της ευθύνες για αρωγή (σίτιση, στέγη, περίθαλψη κλπ) προς στους πρόσφυγες. Αλλά και οι αναφορές που έχει το κάλεσμα στον ιμπεριαλισμό μάλλον λειψές και εμβόλιμες μπορούν να θεωρηθούν αφού βάζουν σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα της πολιτικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την ανάδειξη της αντιϊμπεριαλιστικής γραμμής. Γιατί το κύριο ζήτημα δεν είναι η αντίθεση στην Ευρώπη-φρούριο που δεν ταιριάζει με την – τάχα – «Ευρώπη των λαών»… αλλά η ανάπτυξη κινήματος με ξεκάθαρο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό. Και ένα τέτοιο κίνημα δεν μπορεί παρά νάχει και αντικυβερνητικό προσανατολισμό. Με διεκδικήσεις-στόχους πάλης απέναντι και στην «δική μας» κυβέρνηση: Ενάντια στις απελάσεις-επαναπροωθήσεις, ενάντια στα ΜΑΤ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενάντια στη frontex και τον ευρωστρατό, ενάντια σε ΕΕ-βάσεις-ΝΑΤΟ… Παρ’ όλες πάντως τις επιφυλάξεις επαναλαμβάνω το θετικό της πρωτοβουλίας που αξίζει να στηριχτεί και να γίνει μια μαζική και ζωντανή πορεία.
    ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή