για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

νέα αγροτοδικεία – ίδια αντιαγροτική πολιτική

Νέα αγροτοδικεία σε βάρος 14 Θεσσαλών αγροτών, εκ των οποίων οι 8 είναι Καρδιτσιώτες, στήνονται μέσα σ’ αυτόν και τον επόμενο μήνα. Οι 14 σέρνονται κατηγορούμενοι στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας για τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν του 2013 στο «μπλόκο της Νίκαιας». Η «βιομηχανία» αγροτοδικείων που συνηθίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται ότι εξακολουθεί να δουλεύει μια χαρά και με «κυβέρνηση της αριστεράς». Με δίκες και κατηγορητήρια «καρμπόν» θέλουν να τιμωρήσουν τους αγρότες που τόλμησαν να αγωνιστούν για τα δίκια τους και μαζί να τους τρομοκρατήσουν, να κάμψουν τους αγώνες τους και να περάσει χωρίς αντιδράσεις η αντιαγροτική πολιτική. Σε μια περίοδο που τα αντιαγροτικά μέτρα πέφτουν βροχή, η ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων αποτελεί πρόκληση. Και όσο και αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρύβεται πίσω από την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» οι αγρότες καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική, που ψηφίζει ίδια και χειρότερα μέτρα, που φέρνει νέα βάρβαρα μνημόνια, που υπηρετεί την ίδια πολιτική της εξάρτησης από ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, που φτωχοποιεί, εξαθλιώνει και οδηγεί στο ξεκλήρισμα χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες. Αυτήν την πολιτική οι αγρότες θα την αντιπαλέψουν και – νάναι σίγουρη η κυβέρνηση – αργά ή γρήγορα, μαζί με τον υπόλοιπο λαό, θα την ανατρέψουν. Όσα αγροτοδικεία και αν στηθούν, όσες καταδικαστικές αποφάσεις και αν βγουν.
Σχετική ανακοίνωση βγήκε από αγροτικές Ομοσπονδίες και Συλλόγους της Θεσσαλίας:

Οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας καταγγέλλουν τα νέα αγροτοδικεία, αυτή την φορά με την ευλογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών, την τρομοκράτηση μας.
Η δίκη έχει οριστεί για την Τετάρτη 14 Οκτώβρη 2015, στο Πλημμελειοδικείο Λάρισας . Ακολουθεί νέα δίκη την επόμενη Τετάρτη 21 Οκτώβρη και εκκρεμεί  ακόμη μια δίκη τον Νοέμβριο. 
Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακολουθεί την πεπατημένη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αγροτοδικεία που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. 
Το «έγκλημα» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές κατάντησαν την Ελλάδα που έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες να μετατραπεί σε χώρα εισαγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν στην φτώχεια και τον αφανισμό τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ερήμωσαν τα χωριά μας, δεν μπορούμε να παράγουμε. Αυτές τις πολιτικές αντιπαλέψαμε 30 μερόνυχτα το 2013 στο μπλόκο Νίκαιας με τα τρακτέρ μας παραταγμένα στις άκρες του οδοστρώματος αλλά με καθημερινή την αστυνομική βία και τον κρατικό αυταρχισμό απέναντι μας με κλούβες, ματ, χημικά, δακρυγόνα.
Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων για τον λαό και τους αγρότες-κτηνοτρόφους. Ας το πάρει απόφαση η κυβέρνηση καθώς και οι διωκτικοί και δικαστικοί μηχανισμοί ότι με τέτοιες τρομοκρατικές δίκες δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα μας.  Σύντομα θα μας βρουν ξανά μπροστά τους, στήνοντας μπλόκο στο μνημόνιο και σε αυτά τα μέτρα που μας αφανίζουν. Πιστεύουν ότι με την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, με την τρομοκρατία των αγροτοδικείων θα μας σταματήσουν, θα μας φοβίσουν, θα σκύψουμε το κεφάλι. 
Θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε την  πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωση της, ενάντια στη νέα ΚΑΠ της Ε.Ε, που θα μειώσει κατά 50% τις ενισχύσεις ως το 2019, το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προστίθεται στα δυο προηγούμενα των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την φοροληστεία που επιφυλάσσει στους αγρότες, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε μέσα, εφόδια και είδη πρώτης ανάγκης, τον ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο κόστος παραγωγής, την κατάργηση της επιστροφής φόρου καυσίμων, τα νέα χαράτσια που περιέχει. Μνημόνιο και ΚΑΠ θα ξεπαστρέψουν και θα ξεκληρίσουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, θα συγκεντρώσουν γρήγορα την γη και παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους. 
Δεν μας φοβίζουν! Συμμάχους έχουμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους. 
Η συμμαχία μαζί τους, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, για αυτό και συνεχίζουμε παλεύοντας για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας. Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα, θα βάλουμε φρένο και στην πορεία θα ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές ώστε να επιλεγεί άλλος δρόμος ανάπτυξης της Ελλάδας με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και τις λαϊκές ανάγκες και τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει. Η αδιέξοδη πολιτική τους σε βάρος του λαού θα μας βρει πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας. Γι' αυτό λοιπόν καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας να δώσουν βροντερό και μαζικό παρόν την Κυριακή  18-10 και ώρα 12.00' το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας που θα γίνει η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών αγροτών, όλων όσων αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και βαρβαρότητα που ζούμε. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμα μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «η ΑΝΟΙΞΗ»
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου