για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

«good job Alexis» - «καλά τα κατάφερες Αλέξη» (Ομπάμα σε Τσίπρα)

Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού
Ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)

Μόλις τέλειωσαν οι εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων δέχθηκαν με ευχαρίστηση τα ξένα και ντόπια κέντρα του συστήματος, έρχονται οι «αποκαλύψεις» στον αστικό τύπο για τον ρόλο και την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις του Α.Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το Βερολίνο.
Οι «αποκαλύψεις» του αστικού τύπου δεν γίνονται τυχαία σήμερα αλλά αποτελούν μέρος του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών στο έδαφος της χώρας στην οποία εμπλέκονται άμεσα παράγοντες του ντόπιου κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού από την μία ή την άλλη πλευρά.
Η άμεση εμπλοκή του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Υπουργείου Οικονομικών, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSA) αλλά και η ενεργοποίηση παραγόντων του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν την διεθνή σημασία της διαπραγμάτευσης στα πλαίσια του ενδο-ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ –Γερμανίας και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την υποταγή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδια των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην διαχείριση της ελληνικής υπόθεσης. Φανερώνει ότι είχαν μεγάλη σημασία οι όρκοι πίστης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο «ανήκομε στην Δύση» και τα «δεν είμαστε επικίνδυνοι» που επαναλαμβάνονταν προτού ακόμη αναλάβει την κυβερνητική διαχείριση. Αποδεικνύει ότι σωστά εκτιμούσαμε ότι τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου δεν φέρνουν μόνο την σφραγίδα της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ καθώς είχαν στόχο να προωθήσουν τα γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους στην περιοχή και την χώρα.

Οι φονιάδες των λαών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στα πλαίσια τόσο της συνεργασίας όσο και των ανταγωνισμών τους, δεν περιορίζονται μόνο στις πρόθυμες να τις υπηρετήσουν αστικές τάξεις και πολιτικές ηγεσίες αλλά αναλαμβάνουν άμεσο ρόλο εκεί που θεωρούν ότι διακυβεύονται τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Οι συμφωνίες των ιμπεριαλιστών είναι το ίδιο επικίνδυνες με τις διαφωνίες και τους ανταγωνισμούς τους καθώς το μόνο που φέρνουν για τους λαούς είναι οι πολιτικές της πείνας και της εξαθλίωσης, των πολέμων και της διάλυσης χωρών.
Για τους εργαζόμενους και όλο τον λαό δεν μπορεί να μένει καμία αμφιβολία για τον ρόλο των «συμμάχων» ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην εξαθλίωσή του και το ξεπούλημα της χώρας. Κανένας ιμπεριαλιστής-προστάτης σε Δύση και Ανατολή δεν θέλει να βοηθήσει τους λαούς και τις χώρες αλλά να τους υποτάξει και να τις εκμεταλλευτεί.
Οι τελευταίες «αποκαλύψεις» αποτελούν και μία απάντηση στην ρεφορμιστική αλλά και εξωκοινοβουλευτική αριστερά «μας» για το ότι έχουν παντελώς «ξεχάσει» τον ρόλο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην χώρα μας. Φρόντισε μάλιστα να τον υπενθυμίσει ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων Ομπάμα στην σύντομη συνάντησή του με τον Τσίπρα με το “good job Alexis”.
Η πάλη των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά δεσμά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη του ενάντια στα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει ο νέος γύρος επίθεσης. Το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ που είναι επείγον να συγκροτηθεί δεν μπορεί παρά να έχει και αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου