για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Παύλος Φύσσας

Ο Παύλος Φύσσας δεν έκλαψε και δεν φοβήθηκε το φασισμό και το σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά αντιστάθηκε με τα τραγούδια και τη δράση του. Και αυτά τον εκδικήθηκαν, δολοφονώντας τον, πριν από δύο χρόνια, μέσω του χρυσαυγίτη Ρουπακιά.
Αυτοί που τότε δήθεν ξαφνιάστηκαν για τη δράση της ΧΑ (ΜΜΕ, κόμματα υπηρέτες του κεφαλαίου), συνεχίζουν να οπλίζουν και άλλα χρυσαυγίτικα χέρια. Το κάνουν καθώς αποτελεί απαράβατο όρο για την αναπαραγωγή του συστήματος να είναι διασπασμένη και αποσυγκροτημένη η εργατική τάξη, να μην αναπτύσσονται λαϊκοί αγώνες, να καταστρατηγούνται δημοκρατικά δικαιώματα, να αμφισβητείται το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή.
Οι νομοταγείς υπηρέτες του συστήματος, οι κατά τα άλλα "πολέμιοι" της ΧΑ, προκειμένου να συνεχίσουν την πολιτική τους, διοχετεύουν με κάθε τρόπο στις συνειδήσεις των μαζών το δηλητήριο της αντίδρασης. Που χαρακτηρίζει τον πρόσφυγα παρείσακτο, το μετανάστη κατώτερο, τον άνεργο άχρηστο, το φοιτητή τεμπέλη, το μαθητή απείθαρχο, τον κομμουνισμό και συνολικά τους αγωνιστές ως το "άλλο άκρο". Και που όταν τα γκλομπ της αστυνομίας δεν είναι αρκετά για να καθυποτάξουν τους αγώνες, κάνουν τα στραβά μάτια, βαφτίζοντας τους χρυσαυγίτες "αγανακτισμένους πολίτες" κόντρα στους εργάτες στο Πέραμα, στους κατοίκους στις Σκουριές, στη Μανωλάδα.
Σήμερα, αυτό που προδιαγράφεται για τους εργάτες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, είναι ένα βαθιά αντιδραστικό τοπίο. Με την ανεργία να κορυφώνεται, όπου η πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην περίθαλψη θα είναι προνόμιο για λίγους, όπου η απεργία και οι αγώνες θα κρίνονται παράνομοι και όπου θα ξεσπούν ολοένα και συχνότερα ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για το μοίρασμα του κόσμου.
Αυτό που τάζουν σήμερα όσοι αναφέρονται στο νέο κόντρα στο παλιό, είναι νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα φέρουν εντονότερη εξαθλίωση στο λαό. Είναι η αποδοχή της κυριαρχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και γενικά του ιμπεριαλισμού στη χώρα. Αυτών δηλαδή που στήριξαν τους φασίστες στην Ουκρανία, που βομβάρδισαν χώρες και λαούς, που γεννούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Όσοι μιλούν για το νέο στην πραγματικότητα είναι υποστηρικτές ό, τι πιο παλιού και σάπιου, δηλαδή του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον που διαμορφώνουν, ο φασισμός όχι μόνο δεν θα αδυνατίζει, αλλά αντιθέτως θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα, χρέος μας είναι να πάρουμε την υπόθεση του μαζικού αγώνα στα χέρια μας και όχι να αναμένουμε εκλογικούς σωτήρες που θα διαχειριστούν αλλιώς το αστικό κράτος, που θα αγωνιστούν για εμάς χωρίς εμάς, ή που θα μας φέρουν εκ δια μαγείας σε μια άλλη κοινωνία. Η δική μας πάλη, η λαϊκή αυτοοργάνωση, είναι αυτή που μπορεί να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον εκτρέφει.
Η μόνη πραγματική διέξοδος είναι να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό αντικαπιταλιστικό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο αντίστασης και πάλης για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας που τσακίζονται μέρα με τη μέρα. Γιατί στο δικό μας αύριο, δεν έχει θέση η εκμετάλλευση και φασισμός. Και το δικό μας αύριο, ο σοσιαλισμός, θα χτιστεί μέσα από τις αντιστάσεις του σήμερα.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ & ΝΑΤΟ
Νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου