για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ενάντια στη συμφωνία υποταγής

κάλεσμα  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας 
Η  διαπραγμάτευση της κυβέρνησης  μέχρι τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από μια διαρκής πορεία υποχωρήσεων και υποταγής σε αυτά που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα  που εκφράζονται από τους λεγόμενους θεσμούς (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).
Η απουσία του λαού από τις εξελίξεις, η κινηματική απραξία ή ανυπαρξία έχει οδηγήσει στην κυριαρχία ενός «πολιτικού ρεαλισμού»  που υποτάσσει τους εργαζομένους στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Το μνημονιακό στρατόπεδο (μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα) μετά από μια σύντομη ανάπαυλα ανασυντάσσεται και αντεπιτίθεται απαιτώντας να τιμωρήσει παραδειγματικά όποιον αμφισβητεί την κυριαρχία του.  
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι όλοι μας  οφείλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας και να επιβάλλουμε το δίκιο μας.
Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια περιουσία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η αξιοπρέπεια του λαού και η ανεξαρτησία του από τους επικυρίαρχους ευρωατλαντιστές  και τους υπηρέτες τους κατακτούνται με αγώνες. Σ’ αυτούς τους αγώνες καλούμαστε να  συμμετάσχουμε. Απ’ αυτούς τους αγώνες δεν περισσεύει κανείς.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας καλεί, φορείς, συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα, για το συντονισμό δράσεων  ενάντια στην υπογραφή νέας συμφωνίας.
Πέμπτη 18 Ιουνίου,
8 μμ, στο Εργατικό Κέντρο
Να πούμε  όχι στη συνέχιση της βαρβαρότητας, να διεκδικήσουμε  αυτά που μας  χρωστάνε, αυτά που μας ανήκουν! Να αρνηθούμε  το ρόλο του παθητικού θεατή που μας επιφυλάσσουν οι διαπραγματευτές της νέας συμφωνίας. Να εμπιστευθούμε  τη συλλογική πάλη και τον αγώνα, γιατί ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα!
- Ο λαός δε χρωστάει τίποτε και σε κανέναν!
- Κάτω τα παλιά και νέα  Μνημόνια !
- Κάτω η πολιτική της φοροληστείας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης!
- Έξω   Ε.Ε  ΝΑΤΟ  ΔΝΤ!
Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο εκτελών χρέη Γραμματέα

Αναστάσιος Γκαραγκάνης                                  Γεώργιος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου