για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«πλακάκια»…

σχόλιο του Στέφανου Καπνιά
Έφεση στην αλληλογραφία φαίνεται ότι έχει ο δήμαρχός μας! Έτσι μετά τις 30.000 κλήσεις που έστειλε στους Καρδιτσιώτες με χαράτσια στάθμευσης, τώρα έχουμε την δημόσια επιστολή του προς τους αγρότες που τους καλεί να μην ανεβάσουν τα τρακτέρ τους στην πλατεία στο αγροτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 27/11 για να μην σπάσουν τα πλακάκια!  Τι να πρωτοπείς! Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους και ο δήμαρχος αγχώνεται για τα… πλακάκια! Οι αγρότες μιλάνε για φτώχεια, για εξαθλίωση, για χαμηλές τιμές, για φοροχαράτσια και φοροληστεία της κυβέρνησης και ο δήμαρχος μιλάει για… πλακάκια! Οι αγρότες αντιστέκονται στην ΚΑΠ και στην αντιαγροτική πολιτική που τους ξεκληρίζει, που φέρνει φτώχεια, δυστυχία και εγκατάλειψη στα χωριά, που οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες αγροτικές οικογένειες και ο δήμαρχος νοιάζεται για τα… πλακάκια!  Οι αγρότες παλεύουν για αυτή τη ίδια τους τη ζωή και ο δήμαρχος… το «χαβά» του με τα πλακάκια!

Για τα προβλήματα της πόλης και των Καρδιτσιωτών δεν φταίνε οι αγρότες. Αλλού έπρεπε να στέλνει τις επιστολές του ο δήμαρχος! Στους Σαμαρά και Βενιζέλο που με την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική τους έχουν κάνει αβίωτη τη ζωή του λαού. Στην ΕΕ και το ΔΝΤ που με τρόικες ή χωρίς, με μνημόνια ή «πιστοληπτικές γραμμές», με παλιά και νέα ΚΑΠ φτωχοποιούν το λαό και ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Σ’ αυτούς δηλαδή που με την πολιτική τους είναι οι πραγματικοί «υποκινητές» των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της (που βέβαια δεν είναι τα πλακάκια της πλατείας…), για τα προβλήματα που – μαζί με τα σκουπίδια – συσσωρεύονται σε βουνά και καθημερινά αυξάνονται, για μια πόλη που βιώνει την εγκατάλειψη και την περιθωριοποίηση, υπάρχουν φταίχτες και έχουν ονοματεπώνυμο. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος «ενδιαφέρεται» για τα πλακάκια: γιατί δεν θέλει να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα και για τους πραγματικούς υπεύθυνους. Ενδιαφέρεται για τα «μικρά» γιατί δεν θέλει να μιλήσει για τα «μεγάλα». Συγκαλύπτει έτσι τους υπαίτιους και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα. Ρίχνει το μπαλάκι στους αγρότες για να κάνει πλάτες στη κυβέρνηση, στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτούς δηλαδή με τους οποίους χρόνια τώρα «τάχει κάνει πλακάκια»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου