για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι στη βάρβαρη και ταξική φοροληστεία του ΕΝΦΙΑ

Με ένα νέο κύμα βάρβαρης φορομπηξίας και φοροληστείας βρίσκονται αντιμέτωποι αυτές τις μέρες ο λαός και οι εργαζόμενοι. Σαν να μην έφτανε η δυσβάσταχτη φορολογία που γονατίζει τη λαϊκή οικογένεια, σαν να μην έφταναν ο ΦΠΑ, τα τεκμήρια, τα τέλη επιτηδεύματος, οι πρόσθετοι φόροι κλπ κλπ έρχεται τώρα και ο νέος φόρος στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) να αποτελειώσει ότι απόμεινε από το λαϊκό εισόδημα. Για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ επιχειρείται μια βίαιη ανακατανομή και μεταφορά πλούτου και πραγματικών αξιών (ακίνητα) από τους κάτω προς τους πάνω, από τους μέσα προς τους έξω. Το «έκτακτο» και «προσωρινό» – όπως μας το παρουσίαζαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος – χαράτσι της ΔΕΗ όχι μόνο δεν καταργείται αλλά με τον ΕΝΦΙΑ γίνεται μόνιμο και διαρκές. Η ιδιοκατοίκηση γίνεται ασύμφορη και δυσβάστακτη αφού με τον ΕΝΦΙΑ είναι σαν να πληρώνεις ενοίκιο για το ίδιο σου το σπίτι. Καταργείται το αφορολόγητο στα ακίνητα και υπερφορολογείται η λαϊκή μικροϊδιοκτησία, σπίτια, χωράφια κλπ ώστε να γίνει ασύμφορη και να ανοίξει ο δρόμος για μαζικές πωλήσεις-κοψοχρονιά και συγκέντρωση γης και ακινήτων στα χέρια λίγων μεγαλοκεφαλαιούχων, οφσόρ εταιρειών, εταιρειών real estate κλπ.
Νέοι δρόμοι κερδοφορίας ανοίγονται για το μεγάλο, ντόπιο και ξένο, κεφάλαιο με επέκταση του πεδίου δράσης του στην αγορά-εκμετάλλευση-ενοικίαση κλπ σπιτιών και χωραφιών. Υπερφορολογείται και χτυπιέται η λαϊκή στέγη με στόχο να μειωθεί η ιδιοκατοίκηση (έχουμε 60,7% στην Ελλάδα ενώ στην Ευρωζώνη είναι μόνο 38,4%), να αυξηθούν τα νοικοκυριά με δάνεια και υποθήκες (έχουμε μόνο 15,2% στην Ελλάδα ενώ στην Ευρωζώνη είναι 28,5%), να αυξηθούν οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες που μένουν στο νοίκι (μόνο 18,2% στην Ελλάδα ενώ στην Ευρωζώνη είναι 22,3%) ενώ από την άλλη μπαίνει φόρος (για πρώτη φορά στην ιστορία) στην αγροτική γη και στις αγροτικές εγκαταστάσεις με στόχο, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη αντιαγροτική πολιτική, το παραπέρα ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της αγροτικής γης στα χέρια σύγχρονων νεοτσιφλικάδων.
Σ’ αυτή τη βάρβαρη και ταξική φοροεπιδρομή απάντηση δεν είναι η ατομική λύση του «δεν έχω-δεν πληρώνω», ούτε οι ατομικές ή μαζικές «ενδικοφανείς προσφυγές» και «εξώδικες δηλώσεις» όπως μας προτρέπουν κάποιοι της «αριστεράς» μας. Δεν μπορεί να επαφίεται στους κυβερνητικούς βουλευτές-γιαλατζί «αντάρτες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ούτε μπορεί να εκτονώνεται, να μετατίθεται και να παραπέμπεται σε «κυβερνητικές διεξόδους» και «εκλογικές λύσεις»-αυταπάτες που παραλύουν το κίνημα. Η απάντηση δεν βρίσκεται σε ακτιβισμούς, σε εικονικό κίνημα και σε συμβολικές ενέργειες («για τη φωτογραφία») ούτε σε κάποια μελλοντική «λαϊκή εξουσία». Η απάντηση είναι στην οικοδόμηση «από τα κάτω» ενός μαζικού λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική, στη φτωχοποίηση του λαού και στην εξαθλίωση των εργαζόμενων. Για να σπάσουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και ν’ ανοίξει ένας άλλος δρόμος για το λαό και το τόπο.  
26.09.2014

Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου