για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ)
Η κρατική «βιομηχανία» παραγωγής αντεργατικών αποφάσεων έδρασε ξανά. Χθες, αργά το βράδυ, το αστικό δικαστικό σύστημα υπενθύμισε σε όλους ποιον υπηρετεί, αφού το Πρωτοδικείο έκρινε την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παράνομη και καταχρηστική. Και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη τυπώσει τα χαρτιά της επιστράτευσης, περίμενε μερικές ώρες και προχώρησε στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ και την επίταξη των υπηρεσιών τους.
Η κυβέρνηση της υποταγής στην τρόικα των ιμπεριαλιστών, της καταλήστευσης των εργαζομένων και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων, αυτοί που έχουν παραδώσει τις τύχες του λαού και της χώρας στα νύχια των αρπακτικών των ΗΠΑ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, βγήκαν να κομπάσουν ότι «διαφυλάσσουν το δημόσιο συμφέρον». Μόνο που γι’ αυτούς «δημόσιο συμφέρον» είναι το συμφέρον του μεγάλου κεφάλαιου, των τραπεζών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεκδοτών και -πάνω απ’ όλους- των ξένων αφεντικών τους. Αυτών, δηλαδή, στους οποίους χαρίζονται οι υποδομές της χώρας, όπως η ΔΕΗ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια.

«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει» δήλωσε με στόμφο η νεόκοπη κυβερνητική εκπρόσωπος. Μόνο που στη «Δημοκρατία» τους οι νόμοι ψηφίζονται καθ’ υπαγόρευση των ιμπεριαλιστών και της άρχουσας τάξης και οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται κατά παραγγελία τους. Και όταν οι νόμοι δεν τους εξυπηρετούν πια, τους αντικαθιστούν μέσα σε μια νύχτα με ακόμη πιο αντιδραστικούς, ενώ όταν ξεφύγει καμιά άβολη δικαστική απόφαση, απλά την αγνοούν, όπως έγινε πρόσφατα με τις καθαρίστριες.
Η βιασύνη τους να επιστρατεύσουν τους εργαζόμενους -πέρα από την πίεση που δέχονται από τους ξένους προστάτες τους- αναδεικνύει και ένα ακόμη γεγονός: την αδυναμία τους να ενεργοποιήσουν τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». Δεν πείθεται πια ο λαός από τις διασπαστικές ρητορείες περί «βολεμένων και μη». Γνωρίζει πολύ καλά -ακόμη και αν δεν το δείχνει ακόμη μαζικά στο δρόμο- ότι αυτές οι ρητορείες δεν είναι παρά προσχήματα για την ευκολότερη εφαρμογή αυτής της αντιδραστικής πολιτικής που θίγει το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων.
Γι’ αυτό, λαός και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από την απαίτηση να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. Η εκχώρηση της «μικρής» ΔΕΗ (που μόνο μικρή δεν είναι) στο ιδιωτικό κεφάλαιο θα σημάνει νέα δυσβάσταχτα βάρη για το λαό και ραγδαία επιδείνωση των όρων δουλειάς για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Και θα ανοίξει παραπέρα το δρόμο για περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, για μεγαλύτερο ξεπούλημα.
Η επιστράτευση δεν πρέπει να περάσει! Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την απεργία! Να αγωνιστούν ενάντια στις φασιστικές κυβερνητικές μεθόδους και να καλέσουν το λαό στο πλευρό τους. Γιατί εδώ κρίνονται η ζωή και το μέλλον τους. Όπως κρίνονται και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στα σωματεία της ΔΕΗ.
ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

2 σχόλια:

  1. Η επιστρατευση παει χερι χερι με τα λευκα κελια οπως και με την συντηρητικοποιηση μερος των φιλαθλων που σκοπευουν να επιτευχθει μεσω του νεου γηπεδου της Αεκ.
    Το κλιμα κατανυξης συμφερει την γενικη υπνωση και την παθητικοτητα.
    Αποτρεπει να διοχετευονται ευκολα αποψεις περι παρσιματος του πλουτου της εκκλησιας .
    Εκφοβιζει και παραδειγματιζει με τα λευκα κελια.
    Πρεπει να δουμε αν μπορουν να μπουνε στη φυλακη των λευκων κελιων συλληφθεντες της Χαλκιδικης ή και απεργοι της δεη.
    Φυσικα η υπνωση και ο φοβος συμφερουν και την Γερμανια
    freem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει να υπαρξουν αντιδρασεις για τα λευκα κελια περισσοτερες
    Freem

    ΑπάντησηΔιαγραφή