για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ματαίωση σεμιναρίου για την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Ν. Καρδίτσας
Ματαιώθηκε σήμερα 04-06-14, το σεμινάριο επιμόρφωσης των Διευθυντών για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μιας και κανείς  Διευθυντής δεν συμμετείχε.
Από το πρωί της Τετάρτης 4 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή της λεγόμενης "αξιολόγησης" που έρχεται να κατηγοριοποιήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, κάλεσε τους συναδέλφους Διευθυντές  να απέχουν απεργώντας, επειδή η διαδικασία αυτή επιδιώκει να περάσει  κλίμα φόβου και υποταγής στα σχολεία. Στοχεύει στην   κάμψη της αντίστασης  των εκπαιδευτικών, στη διάλυση της  ενότητας των εργαζομένων μέσα από την κατηγοριοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν προϋπόθεση για την διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Η επιδίωξη της τρόικας και των ΕΕ-ΔΝΤ είναι ένα σχολείο που θα παράγει μαθητές αμόρφωτους, απλώς καταρτισμένους,  δια βίου απασχολήσιμους,  χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα. 
Η ματαίωση του σεμιναρίου είναι νίκη των εκπαιδευτικών. Απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου, να στρέψει τους συναδέλφους τον ένα απέναντι στον άλλο, σταθήκαμε ενωμένοι. Οι επιμορφωτές έμειναν μόνοι τους χωρίς ακροατήριο, όπως συνέβη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η στάση αυτή αποτελεί οδηγό δράσης, παρακαταθήκη ενότητας και αποτελεσματικότητας.  
Συνεχίζουμε την απεργία για τους συναδέλφους διευθυντές και τις τρίωρες στάσεις εργασίας  την Πέμπτη 5/6 και Παρασκευή 6/6  με  συγκέντρωση 8:30 πμ στο 5ο Δημοτικό Σχολείο. 
Ματαιώνουμε τα σεμινάρια. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εργασία. 
Αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου ενάντια στην λεγόμενη "αξιολόγηση" και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
Για το  Σύλλογο  Εκπαιδευτικών ΠΕ  Ν. Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας»
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   Τάσος Γκαραγκάνης                      Γιώργος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου