για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Απεργία ΑΔΕΔΥ: αξιοπρεπής η συμμετοχή αλλά αναντίστοιχη της επίθεσης

Με ένα σχετικά αξιοπρεπές – τηρουμένων των αναλογιών – συλλαλητήριο απάντησαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της Καρδίτσας  στις επικείμενες απολύσεις ,αφού την Παρασκευή 22 του Μάρτη λήγει  η περίοδος διαθεσιμότητας, τόσο για τους καθηγητές και σχολικούς φύλακες, όσο και λίγο αργότερα για τις καθαρίστριες.
Προηγήθηκε αντίστοιχο συλλαλητήριο  την προηγούμενη Τετάρτη στην 24/ωρη απεργία της  ΑΔΕΔΥ με περίπου την ίδια συμμετοχή, τόσο σε ποσοστά απεργίας (17% δάσκαλοι-9% καθηγητές), όσο και παρευρισκομένων στη συγκέντρωση και πορεία. Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν, εκτός των εκπαιδευτικών  και το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, οι σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στους  ΟΤΑ, καθώς και οι εργαζόμενες  του Κέντρου Γυναικών του Δήμου οι οποίες παραμένουν απλήρωτες για 9 μήνες! Για το λόγο αυτό και η κατάληξη του συλλαλητηρίου ήταν στο Δημαρχείο, όπου και
απαιτήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο, ο οποίος – όλως τυχαίως – λίγο πριν η πορεία φτάσει, αποχωρούσε προς άγνωστη κατεύθυνση!
Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν ενταγμένο στα πλαίσια της 48/ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της 3/ημερης των καθηγητών οι οποίοι την Παρασκευή δίνουν ραντεβού στην Αθήνα σε μια πανελλαδικού  χαρακτήρα συγκέντρωση. Σίγουρα, για το ζήτημα που καλείται να απαντήσει ο εργαζόμενος στο Δημόσιο, τόσο η σημερινή συγκέντρωση όσο και η συμμετοχή στην απεργία, είναι αναντίστοιχη των απαιτήσεων και αναγκαιοτήτων που βάζει η επίθεση της κυβέρνησης. Γιατί αυτό που σήμερα διακυβεύεται δεν είναι απλά η απόλυση κάποιων… υπεράριθμων αλλά η  ανατροπή της θεμελιώδους κατάκτησής μας στο δικαίωμα στη  δουλειά και το άνοιγμα του δρόμου για τις χιλιάδες απολύσεις που ήδη αναγγέλλονται από κυβέρνηση και τρόικα μέσα στο 2014. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  και  τα κόμματά τους φρόντισαν  να τσακίσουν  τις αγωνιστικές διαθέσεις  του κόσμου με χίλιους τρόπους ,έρχεται σήμερα η ΑΔΕΔΥ  να προτείνει δύο 48/ωρες (η οποία η μία με πρόταση του  ΠΑΜΕ μετατράπηκε σε 24/ωρη) κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στην κυβέρνηση να προχωρήσει την επίθεση, ενώ η αξιοθρήνητη και υποταγμένη  ΔΟΕ δεν μπαίνει καν στον κόπο να βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για κάλεσμα στην απεργία! Προσπαθούν να εμπεδώσουν ένα κλίμα ανημπόριας και υποταγής και σε συνδυασμό με αυταπάτες που κυκλοφορούν ευρέως από την Αριστερά μας, το σύστημα να κερδίσει μια μάχη(χωρίς να δοθεί) στρατηγικής  σημασίας.
Δεν μας κάνει εντύπωση που το ΠΑΜΕ, τόσο στο προηγούμενο συλλαλητήριο όσο και σ’ αυτό,  συμμετείχε δια αντιπροσώπων. Άλλωστε κατέθεσε τροπολογία για την επαναπρόσληψη  των υπό απόλυση συναδέλφων μας!  Με όλα τούτα δεν είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν 400.000 υπάλληλοι να μην μπορούν να αποτρέψουν 2000 απολύσεις! Όμως, επειδή η επίθεση θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται όσο δε βρίσκει αντίπαλο,  καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος της ανασυγκρότησης  αλλά  και να χτυπήσουμε την απογοήτευση και την παραίτηση. Στους αγώνες βρίσκεται η απάντηση. Στους αγώνες βρίσκεται η διέξοδος!
Ν.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου