για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

στο κίνημα και στον αγώνα δεν μας διορίζει κανείς – κανείς δεν μπορεί να μας απολύσει!

Η παρέλαση της 25 Μάρτη στη Καρδίτσα σημαδεύτηκε και φέτος από έντονη αστυνομοκρατία, σιδερένια κιγκλιδώματα και «υγειονομική ζώνη» προστασίας γύρω από τους επισήμους. Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οι «αρχές του τόπου» τίμησαν την 25η Μάρτη σ’ ένα καγκελόφραχτο «αποστειρωμένο» περιβάλλον και με το λαό σε απόσταση… «ασφαλείας» προκειμένου να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες που είχαμε σε προηγούμενες παρελάσεις. Παρέμβαση στο χώρο της παρέλασης έγινε από τους εκπαιδευτικούς α’βάθμιας και β’βάθμιας που μοίρασαν κοινή προκήρυξη των δύο συλλόγων σχετικά με τις απολύσεις συναδέλφων τους. Περιφερειακά της παρέλασης το ΚΚΕ μοίραζε τη δική του (προεκλογική…) προκήρυξη.

Η κοινή προκήρυξη του Συλλόγου Α’βάθμιας και της ΕΛΜΕ Καρδίτσας:  
   
ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ

Πολίτες της Καρδίτσας
Η σημερινή μέρα, δεν μπορεί να είναι μια γιορτινή μέρα. Κυβέρνηση-ΕΕ- ΔΝΤ, προχώρησαν στις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από 103 χρόνια.
Εκπαιδευτικοί, μαζί με σχολικούς φύλακες πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.  Για να «συναντήσουν» τους χιλιάδες συμπολίτες μας που είναι χωρίς δουλειά μήνες τώρα. Για να «συναντηθούν» με τους μαθητές τους, τους νέους ανθρώπους του τόπου μας, που μαραζώνουν κοιτώντας τα πτυχία τους που κατάντησαν διαβατήρια για την ξενιτιά. Για να σταματήσουν να υπάρχουν μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις. Για να μετατραπεί η δουλειά στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σε σύγχρονη δουλεία.
Γκρεμίζονται κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα και σπρώχνονται συνεχώς σε κοινωνικό μεσαίωνα όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Ξεπουλιέται κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ό,τι ήταν δωρεάν γίνεται πια επί πληρωμή.
Τα σχολεία μετατρέπονται, όχι σε «κρυφά», αλλά σε κλειστά σχολεία. Κλειστά Σχολεία κυριολεκτικά, αφού ανακοινώθηκαν για φέτος 1648 συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών-Γυμνασίων και Λυκείων. Κλειστά Σχολεία και μεταφορικά, αφού κλείνει η  πόρτα σε χιλιάδες μαθητές, που ωθούνται με τους εξοντωτικούς μαραθώνιους εξετάσεων έξω από το Λύκειο, στην λεγόμενη μαθητεία, που είναι η σύγχρονη μορφή άμισθης και ανασφάλιστης εργασίας για τις νέες και τους νέους μας.
Επειδή γνωρίζουμε ότι, ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ, δηλώνουμε  ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος. 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Πολίτες της Καρδίτσας
Να συναισθανθούμε, να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γονείς- δάσκαλοι- καθηγητές απαιτείται να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη μόρφωση και για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας.  Να αγωνιστούμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για την ακύρωση των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ -ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πέρασαν 193 χρόνια από το 1821. Το δικό μας χρέος είναι να υπερασπιστούμε  το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας- των μαθητών μας. Έχουμε το δίκιο έχουμε και τη δύναμη να φράξουμε το δρόμο σ’ αυτή την πολιτική που διαλύει, που λεηλατεί τις ζωές μας.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές των παιδιών σας


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας – ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου