για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»

Του Στέφανου Καπνιά
Μόνο ως πρόκληση και ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί η ερώτηση της βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Ασημίνας Σκόνδρας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για «παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες με εξαιρετική οικονομική δυσχέρεια» που δημοσιεύθηκε χθες και στις τοπικές εφημερίδες.
Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό τη μια μέρα να ψηφίζεις «με χέρια και με πόδια» τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, να ψηφίζεις τους απανωτούς φόρους και τα ασήκωτα χαράτσια, να υποστηρίζεις με φανατίλα μουζαχεντίν μια απάνθρωπη πολιτική που φτωχοποιεί το λαό και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και από την άλλη να μιλάς για «οικονομική δυσχέρεια» και «ευπαθείς ομάδες».
Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό να «ενδιαφέρεσαι» για «οικογένειες με εξαιρετική οικονομική δυσχέρεια» όταν
είσαι συνένοχος και συνυπεύθυνος αυτής της βάρβαρης πολιτικής που βύθισε χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια, στην ανεργία και στην ανέχεια, που στερεί το ρεύμα, τη θέρμανση, ακόμα και το φαΐ από χιλιάδες λαϊκά σπίτια, που μας επέστρεψε δεκαετίες πίσω, στην εποχή της ξυλόσομπας, των μαγκαλιών και της αιθαλομίχλης! Μιας πολιτικής που βγάζει «τη πατρίδα πουλημένη στο σφυρί», που εκποιεί το λαό και τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ και του ΔΝΤ.       
Αγανάκτηση και θυμό προκαλεί η όψιμη ευαισθησία της κ. Σκόνδρα. Φτάσαμε – εν έτη 2013! – να θρηνούμε νεκρούς από μαγκάλια και αναθυμιάσεις (πέρυσι οι φοιτητές στη Λάρισα, φέτος η 13χρονη μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη) για να ανακαλύψει ότι υπάρχουν οικογένειες «με οικονομική δυσχέρεια» (έτσι λέμε τώρα τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας έφερε η κυβέρνηση της κ. Σκόνδρα!). Να ανακαλύψει οτι το ρεύμα είναι «κοινωνικό αγαθό»! Μόνο που τα ανακάλυψε αργά. Γιατί στην Ξηροκρήνη δεν έγινε ατύχημα αλλά έγκλημα, έγκλημα προδιαγεγραμμένο. Γιατί αυτή η δολοφονική πολιτική έχει ηθικούς αυτουργούς, έχει ονοματεπώνυμο. Γιατί σε «οικονομική δυσχέρεια» δεν βρίσκονται μόνο κάποιες-ελάχιστες οικογένειες αλλά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.  Γιατί εκτός από το ρεύμα, κοινωνικά αγαθά είναι και η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, η Κοινωνική Ασφάλιση, όλα αυτά που ξεθεμελιώνει η πολιτική της κυβέρνησής της. Γι αυτό και το ενδιαφέρον της εκτός από όψιμο είναι και υποκριτικό. Στάχτη στα μάτια. Να συγκαλύψει τις ευθύνες της θέλει η κ. Σκόνδρα. Τη διαβεβαιώνουμε ότι το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει. Και να μας πεισμώνει. Για να δυναμώσουμε την πάλη μας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να ενώσουμε την οργή μας σ’ ένα μεγάλο ποτάμι αντίστασης και αγώνα ενάντια στη πολιτική που δολοφονεί, ενάντια στη πολιτική που λεηλατεί τη χώρα, τις ζωές μας, το μέλλον μας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου