για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Υγεία: να γίνει υπόθεση του κινήματος


Με επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων Καρδιτσιωτών έγινε χθες Τρίτη 3/12 η εκδήλωση για την Υγεία που συνδιοργάνωσαν το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης και η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Καρδίτσας. Μεταφέροντας τις εμπειρίες από τους χώρους τους, οι ομιλητές ανέδειξαν τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας σαν αποτέλεσμα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν για το Νοσοκομείο Καρδίτσας: Για τους πάνω από 200 εργαζόμενους (γιατροί, νοσηλευτές κλπ) που αποχώρησαν ή συνταξιοδοτήθηκαν στη τελευταία 3ετία ενώ στο ίδιο διάστημα έγιναν
μόνο δύο (2) προσλήψεις (!), για τις κλινικές που κλείνουν, συγχωνεύονται ή υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, για τις τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα και υγειονομικό υλικό, για το φαρμακείο του Νοσοκομείου που λειτουργεί με δανεικά και που τα αποθέματά του επαρκούν μόνο για ένα διήμερο (!), για τους 1233 οδηγούς ασθενοφόρων (9 στο νοσοκομείο Καρδίτσας) που οδηγούνται σε κινητικότητα-απόλυση, για τα νέα χαράτσια (25 € για κάθε εισαγωγή, 1 € για κάθε συνταγή) που μπαίνουν από 1 Γενάρη κ.α.
Βέβαια, μόνο οι περιγραφές και μόνο οι διαπιστώσεις δεν αρκούν. Το ερώτημα που ανέδειξε η χθεσινή συζήτηση είναι το «τι κάνουμε;». Πώς δηλαδή θα ανακόψουμε, πώς θα μπλοκάρουμε, πώς θα σταματήσουμε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε, πώς θα ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Λύση για το λαό δεν είναι οι λογικές διάφορων «φιλάνθρωπων» (δήμαρχοι, ΜΚΟ κλπ) που στο όνομα μιας δήθεν αλληλεγγύης, με κοινωνικά  ιατρεία, φαρμακεία, παντοπωλεία κλπ μας καλούν να μοιραστούμε τη φτώχεια μας, να συμβιώσουμε με την πείνα και την ανεργία και να αποδεχτούμε τη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Λογικές που μετατρέπουν το λαό σε επαίτη, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς υπερηφάνεια, να ζητιανεύει τη ζωή του συνωθούμενος σε ουρές με απλωμένη παλάμη αντί να τη σφίξει σε γροθιά και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν. Λογικές που υπονομεύουν την πραγματική λαϊκή αλληλεγγύη που πρέπει και οφείλει να χτίσει ο λαός μας μέσα από τις δικές του οργανώσεις, μέσα από τα δικά του συλλογικά όργανα πάλης και διεκδίκησης.
Πολιτικό είναι το ζήτημα (και) της υγείας, πολιτικές είναι και οι απαντήσεις που οφείλουμε να δώσουμε. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αποφύγουν τα δύσκολα, όσο και αν αναζητούν «φυγές» σε προτάσεις μομφής και σε κοινοβουλευτικά τερτίπια, όσο και αν μεταθέτουν τις λύσεις στις εκλογές και σε «κυβερνήσεις της αριστεράς», όσο και αν προσπαθούν να παρακάμψουν τα πραγματικά επίδικα με «λαϊκές εξουσίες» και «μεταβατικά προγράμματα», οι απαντήσεις βρίσκονται στο… σήμερα. Στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος, στην ανάπτυξη της μαζικής εξωκοινοβουλευτικής πάλης, στην οικοδόμηση Μετώπου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ παραμένει το κύριο καθήκον της περιόδου, το μέγα ζητούμενο. Για να βάλουμε φρένο στην επίθεση, για να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα, για να ανατραπούν οι αρνητικοί συσχετισμοί στο κίνημα. Για νάχουμε νίκες!
ΣK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου