για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή της Ενωτικής Δράσης για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Συνάδελφέ μας, 
την Πέμπτη 19/12 στο (παλιό) 1ο ΓΕΛ, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.
Η ΕΛΜΕ είναι το σπίτι μας. Είναι ο μόνος χώρος που έχουμε να συζητάμε, να διαφωνούμε, να συμφωνούμε, να δρούμε συλλογικά και οργανωμένα, για να υπερασπιστούμε την εργασία μας, τη μόρφωση, τη ζωή μας.
Μας έκαναν «έξωση» εδώ και πολλά χρόνια ή φύγαμε μόνοι μας, αναθέτοντας στους γνωστούς «γαλοζαπράσινους» την υπόθεσή μας. Θα τους κάνουμε τη χάρη να ξαναπάρουν τα κλειδιά του σωματείου και ουσιαστικά του αγώνα για να προστατέψουμε τη δουλειάς μας;;;

ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΜΕ, ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ. Μόνο τους εαυτούς μας τιμωρούμε απέχοντας από τις εκλογές στις 19/12 για το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Όπως συμμετέχουμε στις συνελεύσεις, τις συζητήσεις, τις πορείες και τις διαδηλώσεις, έτσι συμμετέχουμε και στις εκλογικές διαδικασίες του σωματείου. Και ψηφίζουμε, όπως αγωνιζόμαστε,
στηρίζοντας και ενισχύοντας εκείνες τις δυνάμεις που συμβάλλουν σ’ αυτή την προοπτική.
Και μεις, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, θεωρούμε ότι ανήκουμε σ’ αυτές. Παρά τις αδυναμίες και ανεπάρκειες που έχουμε δείξει, παρά τα λάθη που έχουμε κάνει, ταχτήκαμε χωρίς ταλαντεύσεις στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των συναδέλφων, ανασυγκρότησης του σωματείου προβάλλοντας και υλοποιώντας τη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κλάδου στην εργασία και τη μόρφωση των μαθητών μας. Αναμετριόμαστε και μεις καθημερινά μέσα σ’ αυτή τη κοσμοχαλασιά με τους εαυτούς μας, για να αναμετρηθούμε τελικά νικηφόρα με αυτούς που μας στερούν το ΨΩΜΙ, την ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΖΩΗ ΜΑΣ.
Για τους λόγους αυτούς, συνάδελφέ μας, σε καλούμε να μας στηρίξεις στις εκλογές. Για να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ αυτό που έχουμε ΜΑΖΙ ξεκινήσει. ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Επιδιώκουμε ΜΑΖΙ να παλέψουμε, ΜΑΖΙ να ΣΩΘΟΥΜΕ!! Τιμωρώντας τις καθεστωτικές παρατάξεις, το μακρύ χέρι του συστήματος εντός του κλάδου, συγκροτώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση ενός σωματείου, μιας ΕΛΜΕ, ΧΩΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ -ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Συνάδελφέ μας, ΕΛΑ την Πέμπτη ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ. Να στηρίξεις την κοινή μας προσπάθεια. ΑΨΗΦΗΣΕ εκβιασμούς, πιέσεις και τηλεφωνικά παρακάλια. Μην ΑΠΕΧΕΙΣ, πείσε και το συνάδελφο στο διπλανό γραφείο για αυτό. Γιατί την απουσία σου θα τη καλύψουν οι μεθοδεύσεις των γνωστών μηχανισμών και παραγόντων.

Οι συνάδελφοί σου, υποψήφιοι της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Αλεξάκος Φώτης
Αμπατζή Γεωργία
Γκαραγκάνη Λένα
Γκάτσης Άρης
Καλογερόπουλος Κώστας
Καπέκας Απόστολος
Καρακώστας Χρήστος
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Ματιάτου Διονυσία
Μαυραντζάς Φώτης
Μαυροκέφαλος Γεράσιμος
Μαχαίρα Αναστασία
Ντάνης Αντώνης
Παπακωνσταντίνου Αλέξανδρος
Παπαστάθης Χρήστος
Πιντζοπούλου Ελένη
Ραχμάνης Κώστας
Σδόγκος Θανάσης
Τάντου Σοφία
Τσαγγάρης Δημήτρης

Φυτσιλής Αλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου