για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

αγώνας για τη ζωή μας!

Το εσωτερικό έγγραφο του Διευθυντή Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας που διέρρευσε προχθές στα τοπικά ΜΜΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Το Νοσοκομείο Καρδίτσας, το ΙΚΑ, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά ιατρεία του Νομού λειτουργούν με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς υλικά, και μόνο χάρις στο φιλότιμο του προσωπικού. Το δικαίωμα στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται παρελθόν. Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ, κλείνει νοσοκομεία,
υποκαταστήματα του ΙΚΑ, πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ και Κέντρα Υγείας, απολύει εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, μειώνει τις παροχές στους ασφαλισμένους και τις δαπάνες για την περίθαλψη (2,7 δις λιγότερα το 2014 για την υγεία).
Η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται ακόμη και για τα φάρμακα που παίρνουν οι χρόνια πάσχοντες ενώ καθημερινά αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα. Όποιος αρρωστήσει, όποιος θέλει φάρμακα και δεν έχει να πληρώσει, πεθαίνει!
Ο ΕΟΠΥΥ έτοιμος να καταρρεύσει, μετατρέπεται από πάροχος σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ανοίγοντας τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στα αρπακτικά της αγοράς. Τα χαράτσια των 25 ευρώ και το 1 ευρώ ανά συνταγή έρχονται να προστεθούν στο 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 3 εκ. εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι, χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία. Οδηγούν τους ασφαλισμένους στην απόγνωση, σπρώχνουν το πιο αδύναμο τμήμα της κοινωνίας σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, μετατρέπουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Ο αγώνας για να τους σταματήσουμε, για να υπερασπίσουμε την Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις, είναι απαραίτητος όσο ποτέ. Είναι αγώνας για τη ζωή μας!
ΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου