για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: Δημοκρατία- Αυτοοργάνωση- Αυτοδιοίκηση

«Δημοκρατία- Αυτοοργάνωση- Αυτοδιοίκηση» είναι το θέμα της εκδήλωσης- συζήτησης, που διοργανώνει η Δημοτική Κίνηση ΚΑΡ.ΠΟ.Σ (Καρδίτσα Πόλις της Συλλογικότητας), την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 6.30μ.μ στο Παυσίλυπο.
Η ΚΑΡ.ΠΟ.Σ επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση, πιστεύοντας ότι η πολιτική ελίτ των «ικανών», των «πολιτικά εκπαιδευμένων» δεν αντικατοπτρίζει πλέον την λογική της κοινωνίας των πολιτών. Οι πολίτες έχουν  αντιληφθεί ότι η λύση έρχεται από τα κάτω και μέσα από την ίδια την κοινωνία των πολιτών και όχι από τους «χαρισματικούς ηγέτες» που εφευρίσκονται την τελευταία στιγμή από τους εκάστοτε  κομματικούς  μηχανισμούς της εξουσίας.
Ομιλητές της εκδήλωσης είναι:

- Αντώνης Αντωνίου, ιστορικός, καθηγητής του ΕΑΠ: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και λαϊκή αυτοοργάνωση. Ιστορική εξέλιξη στη νεώτερη Ελλάδα»
- Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος (ΕΡΤ): « Η Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ»
- Σπύρος Λάππας, δικηγόρος, μέλος της Δημοτικής Κίνησης ΚΑΡ.ΠΟ.Σ: «Συμμετοχικός Δήμος- Κινήματα- Συλλογικότητες»
Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με θέμα «Δίκτυο αυτοδιαχειριζόμενων συνεταιρισμών Cecosesola Βενεζουέλας».
Θα ακολουθήσει συζήτηση και παρεμβάσεις από το κοινό.
Η συμμετοχή όλων των πολιτών, των κινημάτων και συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Καρδίτσας είναι η απάντηση στην λογική του «καναπέ». Η Δημοτική Κίνηση ΚΑΡ.ΠΟ.Σ καλεί όλους τους πολίτες σ αυτό το διάλογο δημοκρατίας, πιστεύοντας ότι είναι χρέος μας να βρούμε τρόπους να λειτουργούμε μαθαίνοντας να συνθέτουμε. Είναι χρέος μας να αναδεικνύουμε  εκείνες τις πολιτικές σχεδιασμού που αφορούν στον άνθρωπο, που έχουν στο επίκεντρο την κοινωνία της αλληλεγγύης, που έχουν ως κώδικα αξιών την ευημερία των πολλών. Η ικανότητα και η γνώση δεν μπορεί να είναι προσόν των «ολίγων» και «εκλεκτών», αλλά των πολλών και ενεργών πολιτών
Η  Επιτροπή Δημοσιότητας και Επικοινωνίας

Της Δημοτικής Κίνησης ΚΑΡ.ΠΟ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου