για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

κάλεσμα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Πέρασαν 40 χρόνια από το λαϊκό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973. Η εξέγερση αυτή αποτελεί ορόσημο της λαϊκής πάλης, σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ήταν ένας λαϊκός ξεσηκωμός με στόχους και συνθήματα αντιιμπεριαλιστικά, αντιαμερικανικά, κατά της χούντας. Τα οράματα της εξέγερσης μένουν ανεκπλήρωτα και γι’ αυτό ο αγώνας συνεχίζεται και αποκτά νέο – σύγχρονο περιεχόμενο.
Τότε, η εξέγερση έβαζε σα στόχο την ανατροπή της δικτατορίας, την
απαγκίστρωση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς, το διώξιμο των στρατιωτικών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και του 6ου Στόλου, τη λαϊκή κυριαρχία.
Σήμερα, με την άκρατη επιθετικότητα του κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά και όλα τα λαϊκά δικαιώματα, από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης ως την παράδοση στο κεφάλαιο της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, του φυσικού πλούτου, το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απαιτεί αγώνα αντίσταση και ανυπακοή, ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα, τους καπιταλιστές, τους χρυσαυγίτες δολοφόνους συνεργάτες των μεγαλοεπειχηρηματιών, με λαϊκή συμμαχία και στόχο τη λαϊκή εξουσία ώστε ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας καλούν όλους τους Καρδιτσιώτες να τιμήσουν τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παίρνοντας μέρος την Κυριακή 17 Νοέμβρη:
- στις 6:00 το απόγευμα στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

- στις 7:30 το απόγευμα στο ‘’Παυσίλυπο’’ στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο αντιφασιστικό τραγούδι που διοργανώνουν η Λαϊκή Βιβλιοθήκη και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου