για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

παρέμβαση για την Χαλκιδική

Παρέμβαση στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας έγινε χθες Σάββατο 9/11 στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης και αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής μετά από κάλεσμα του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αλληλεγγύης και της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων Καρδίτσας. Στήθηκε έκθεση τοίχου με φωτογραφίες και ενημερωτικό υλικό για το επιχειρούμενο έγκλημα  και μοιράστηκαν εκατοντάδες φυλλάδια. Άνοιξαν συζητήσεις με δεκάδες Καρδιτσιώτες που δήλωναν την αντίθεσή τους στα σχέδια λεηλασίας της Χαλκιδικής, καταδίκαζαν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις  και εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων. Υπήρχαν βέβαια και απουσίες στη χθεσινή μέρα πανελλαδικής δράσης. Κάποιοι της αριστεράς μας φαίνεται οτι «αγνοούν» το ζήτημα ενώ κάποιοι άλλοι νοιάζονται μόνο για την εκλογική του αξιοποίηση υποτιμώντας την κινηματική παρέμβαση.

Ο αγώνας της Χαλκιδικής μας αφορά όλους, ανεξάρτητα από το που κατοικούμε. Γίνεται ενάντια σε μια ξένη πολυεθνική και τους ντόπιους συνεταίρους της, την καναδική Ελντοράντο και τον μεγαλοεργολάβο- εκδότη- καναλάρχη Μπόμπολα. Δηλαδή ενάντια στο ιμπεριαλιστικό ξένο κεφάλαιο και τους ντόπιους συνεργάτες του, που σκοπό έχουν να λεηλατήσουν τον ορυκτό πλούτο καταστρέφοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Ακριβώς με τους ίδιους τρόπους και στόχους οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους, οι έλληνες κεφαλαιοκράτες έχουν βάλει στον στόχο την δημόσια περιουσία, τις κρατικές επιχειρήσεις, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και κάθε τι που θεωρούν πως θα τους φέρει κέρδος, μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση και την ληστεία του λαού και της χώρας (λιμάνια, δρόμοι, ρεύμα, νερό, ενέργεια, περίθαλψη, παιδεία κλπ).
  Μας αφορά όλους γιατί οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σαν εχθρός. Για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των χρυσοθήρων έχουν επιβάλλει στην περιοχή ένα καθεστώς κατοχής και τρομοκρατίας (το «ευνοϊκό κλίμα για τους επενδυτές» όπως λένε). Αποκορύφωμα της πολιτικής αυτής είναι η βιομηχανία διώξεων που έστησαν τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία με την διατεταγμένη δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες ενάντια σε εκατοντάδες κατοίκους. Αλλά και η θρασύτατη προσπάθεια που σχεδιάστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να παρουσιαστεί ο αγώνας των κατοίκων σαν εγκληματικός και ακραίος με τον γνωστό παραλληλισμό με την συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αυτή η κυβερνητική προπαγάνδα που
στηρίζεται από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους δημοσιογράφους των εργολάβων πρέπει να πέσει στο κενό. Να πάρει απάντηση μέσα από ένα μαζικό και παρατεταμένο κίνημα αλληλεγγύης.

Τέλος, μας αφορά όλους γιατί ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής αποτελεί παράδειγμα και πηγή αισιοδοξίας συνολικά για το λαϊκό κίνημα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου