για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Έγινε στην Αθήνα στις 26 και 27 Οκτώβρη η διήμερη πανελλαδική σύσκεψη για την πανελλαδική συγκρότηση μιας μετωπικής πολιτικής συνεργασίας στη βάση του μέχρι σήμερα εγχειρήματος της ΠΑΑΣ. Ήταν μια γόνιμη και προωθητική διαδικασία όπου συμμετείχαν εκατοντάδες αγωνιστές απ’ όλη την Ελλάδα. Έγιναν δεκάδες ομιλίες και παρεμβάσεις από αγωνιστές που εκπροσωπούσαν πάνω από 25 μέχρι στιγμής σχήματα που έχουν συγκροτηθεί πανελλαδικά. Στη διαδικασία συμμετείχε και η Αριστερή Ταξική Αντιιμπεριαλιστική Συσπείρωση Καρδίτσας.
Προχωράμε! Αυτός ήταν ο κοινός τόπος όλων όσων συμμετείχαν και μίλησαν. Χωρίς βέβαια να λείπουν και οι διαφορετικές απόψεις, οι επιφυλάξεις, οι διαφορετικές προσεγγίσεις, ακόμα και οι διαφωνίες για ζητήματα που αφορούν στο εγχείρημα. Και δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά. Δεν θέλαμε να είναι διαφορετικά. Γιατί έτσι είναι το κίνημα, τέτοια είναι η αριστερά που θέλουμε. Της πάλης απόψεων και γραμμών, του γόνιμου διαλόγου, της δημιουργικής αντιπαράθεσης, της προωθητικής σύνθεσης.
Το κυρίαρχο βέβαια ήταν η αποφασιστικότητα και η κοινή διάθεση όλων να αναβαθμίσουμε την παρέμβασή μας στο κίνημα. Μέσα από την μετωπική πολιτική συνεργασία μας να συμβάλλουμε από καλύτερες θέσεις, οργανωτικά και πολιτικά, στους αγώνες του λαού μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Με την πανελλαδική σύσκεψη φυσικά και δεν «κλείνει» το όλο εγχείρημα. Ίσα-ίσα, τώρα «ανοίγει». Με το ξάνοιγμα και τη σύνδεσή του με τα μέτωπα πάλη του λαού μας. Με την «εμπλοκή» και άλλων αγωνιστών. Με την διεύρυνσή του με άλλες συλλογικότητες και συσπειρώσεις που ήδη υπάρχουν. Με νέα τοπικά σχήματα και νέες συγκροτήσεις που χρειάζεται να δημιουργηθούν στη γραμμή της λαϊκής αντίστασης και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.  
Ως πολιτική απόφαση της σύσκεψης εγκρίθηκε η εισήγηση του Παναττικού Συντονιστικού. Ως όνομα υιοθετήθηκε το Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία ώστε να εκφράζει πιο ολοκληρωμένα το όλο εγχείρημα. Ως βάση της οργανωτικής συγκρότησης θα αποτελούν οι Τοπικές Συνελεύσεις των σχημάτων που συμμετέχουν στη συνεργασία ενώ κεντρικά συγκροτήθηκε Πανελλαδική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των τοπικών σχημάτων και με αρμοδιότητα να κατευθύνει και να συντονίζει την πανελλαδική δράση τους.
Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου