για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης περνούν μέσα από τα ρουσφέτια (και) στην Καρδίτσα!

της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Εδώ και 3,5 χρόνια οι μνημονιακές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ, κάνουν πλύση εγκεφάλου στην ελληνική κοινωνία ότι «μαζί τα φάγαμε» κι ότι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιος δημόσιος τομέας εξαιτίας του ρουσφετιού.
Έχει ήδη αποδειχθεί το ψέμα του «τεράστιου δημοσίου» αλλά είναι αλήθεια ότι το ρουσφέτι έχει δημιουργήσει μια δημόσια διοίκηση με τρομερές αγκυλώσεις και τεράστια γραφειοκρατία που δεν εξυπηρετεί τον πολίτη.
Με περισσό θράσος μιλάνε όμως αυτοί που πολεμάνε γενικά το Δημόσιο, τη δυνατότητα δηλαδή των πολιτών να τους παρέχονται στοιχειώδεις, για τη ζώη τους, υπηρεσίες όπως είναι η παιδεία, η υγεία, το νερό και το ρεύμα. Είναι οι ίδιοι που επικαλούμενοι το πελατειακό κράτος και τα ρουσφέτια διαλύουν το δημόσιο τομέα, ενοχοποιόντας την ελληνική κοινωνία για να υποστεί τα βάρβαρα μέτρα της λιτότητας. Και το κάνουν αυτό εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των εργαζόμενων να δουλεύουν στον τόπο τους και την τεράστια ανεργία που η δική τους πολιτική έχει εκθρέψει.
Ας δούμε, όμως, μερικά πολύ πρόσφατα παραδείγματα όμως των «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης στη Δημόσια Διοίκηση:
- απόσπαση επτά (7) εκπαιδευτικών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη …Μουζακίου. Μια βιβλιοθήκη που ήδη διαθέτει τρεις (3) μόνιμους υπαλλήλους και της οποίας το Εφορευτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση ότι χρειάζεται δύο (2)μόνιμους υπαλλήλους για να αντικαταστήσουν το υπό συνταξιοδότηση προσωπικό και σε μία περίπτωση αποσπασμένους Δ.Υ.
 απόσπαση έξι (6) στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) στην Καρδίτσα, ενώ σ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι πραγματικές ανάγκες καλύπτονταν με απόσπαση μόλις ενός (1) εκπαιδευτικού.
 εντυπωσιακός αριθμός εκπαιδευτικών, όπως καταγγέλει η τοπική ΕΛΜΕ, που καλούνται να στελεχώσουν κάποια Ι.Ε.Κ της Καρδίτσας.
- σε πανελλαδικό επίπεδο, οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις έγιναν με πρωτόγνωρες αδιαφανείς και αυθαίρετες διαδικασίες για τις οποίες ήδη κινούνται νομικά αρκετοί εκπαιδευτικοί.
Ποιοι βουλευτές, πολιτικά ή ακόμα και συνδικαλιστικά στελέχη της κυβέρνησης μεσολάβησαν για αυτές τις αποσπάσεις εκδούλευσης; Απαξιώνοντας, με αυτό τον τρόπο και υπονομεύοντας το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα και τον θεσμικό ρόλο των ιδίων ως αντιπροσώπων της ελληνικής κοινωνίας;
Την ίδια στιγμή, έχουν το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς μεταρρυθμιστές που προχωρούν σε «εξυγίανση» του Δημοσίου. Ποιοι; Αυτοί που υπηρετούν με μεγαλύτερο ακόμα ζήλο το πελατειακό κράτος που οι ίδιοι συγκρότησαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει την αδιαφάνεια, καταγγέλει την αυθαιρεσία και την επέλαση του κομματικού κράτους της ΝΔ και αγωνίζεται για για την τήρηση της νομιμότητας στη Δημόσια Διοίκηση, την δικαιοσύνη, την ισονομία και τη διαφάνεια. Χαρακτηριστικά που θα διέπουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου