για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

της Ενωτικής Δράσης
στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
ΤΕΡΜΑ ΟΙ  ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ,
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.
Δεν έχουν τέλος οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας για τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων μας και τη κατασκευή πλεονάσματος εκπαιδευτικών που θα μετακινείται σε όλη την επικράτεια ή απλά στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα που ο υπουργός δηλώνει ότι όλοι θα έχουν οργανική (σαν τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς) που βολεύει (συγνώμη αποσπά στα γενικά αρχεία, σε βιβλιοθήκες και σε Μητροπόλεις ημετέρους), με εμπιστευτική εγκύκλιο προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές δίνει εντολή για «υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών με οργανική θέση ή  που είναι σε διάθεση και πλεονάζουν,  σε άλλες σχολικές μονάδες του ίδιου ΠΥΣΔΕ ή άλλου ΠΥΣΔΕ της ίδιας  περιφερειακής διεύθυνσης». Μάλιστα οι υποχρεωτικές αποσπάσεις πρέπει να έχουν «ολοκληρωθεί μέχρι 16/9». Στο τέλος  του κειμένου υπάρχει το έγγραφο που επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του με την ανάγνωσή του στο χθεσινό ΠΥΣΔΕ όπου διαπιστώνεται ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων (μάλιστα βασικών όπως λέγεται ειδικοτήτων ΠΕ02-03) είναι χωρίς ωράριο !!!!!!
Συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει τέλος σ’ αυτή την πολιτική που μας σπρώχνει στην ανασφάλεια, στο φόβο  στην κατάθλιψη, στην διαθεσιμότητα -απόλυση -ανεργία. Είναι η πραγματικότητα της πολιτικής  τους, που ψάχνει «αίμα» για να καλύψει τους στόχους των μνημονίων και  των υπογραφών τους με την τρόικα. 150000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι  μέχρι το 2015 πού θα βρεθούν αν δεν είσαι εσύ ή ο διπλανός σου  συνάδελφος που τώρα περισσεύει;
ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ. ;;;
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
 ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!!!
Η ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ Η ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

Ακολουθεί η εμπιστευτική εγκύκλιος προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές


Αγαπητοί Περιφερειακοί Διευθυντές
Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων «πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και τις εγκυκλίους που έχουν σταλεί.
Μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα Σχολεία ευθύνης τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω, και εφόσον υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, είτε με οργανική θέση είτε σε διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί υποχρεωτικών αποσπάσεων της §3 του άρθρου 31 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α/2010), αφού προηγουμένως έχει καταταχθεί το πλεονάζον προσωπικό με βάση τις ισχύουσες διατάξεις (Π.Δ. 50/1996 και Π.Δ. 100/1997) σε σχετικούς πίνακες και έχουν ανακοινωθεί τα σχετικά κενά. Με βάση την κατάταξη αυτή και μετά από αίτηση προτίμησης των πλεοναζόντων  συντάσσονται πίνακες
α) για την απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου και
β) για την απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ανώτερου περιφερειακού συμβουλίου,
και αποσπώνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 \γιά το τρέχον διδακτικό έτος.
Στη συνέχεια πρέπει μέχρι την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013  και ώρα 12:00 μ μ. να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα πεδία που υπάρχουν στο σύστημα καταγραφής ……………………………………………..
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 82 §11 του Ν. 4172/2013 ο ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση εκπαίδευσης γίνεται με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης στο survey (άρθρο 7 Ν.3848/2010). Επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα του ποσοτικού και ποιοτικού αυτού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και απολύτως δεσμευτικό για όλους τους εμπλεκόμενους.
Η Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, αποτελεί και ημερομηνία επιβεβαίωσης των δεδομένων από τους/τις Διευθυντές/τριες των Σχολείων και, ως γνωστόν, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Επίσης, στην ως άνω ημερομηνία θα έχει συμπληρωθεί και θα έχει διαβιβαστεί σε έντυπη μορφή και ενυπόγραφα στο Υ.ΠΑΙ.Θ., στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πίνακας «ποσοτικού και ποιοτικού υπολογισμού» που θα προωθηθεί στην υπηρεσία σας εντός της εβδομάδας.
Ο Υπουργός
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου