για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον εκπαιδευτικό Στ. Γκουλιώνη

ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου  Λάρισας  παραπέμπεται άμεσα στο πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Πρόφαση για την παραπομπή του Γκουλιώνη Στέφανου είναι η πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με την πλστή κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής μετά την αναίτια σύλληψη κατά την παρέλαση την 25η Μαρτίου του 2012 στην Λάρισα. 

Η υπόθεση αυτή σύντομα (24/10/2013) θα κριθεί και πάλι στο Εφετείο Λάρισας και είναι βέβαιο ότι όποια ψευδής κατηγορία και ποινή θα καταπέσουν. Αυτή τη στιγμή, όμως, ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος πειθαρχικός κώδικας με τον τρόπο αυτό στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπαλλήλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!!
Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε ο Στ. Γκουλιώνης, να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.
Απαιτούμε:
Πλήρη αθώωση  και απαλλαγή του Στέφανου Γκουλιώνη από κάθε πειθαρχική δίωξη. Άμεση επιστροφή στην εργασία του.
Κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012.
 Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε … Πρέπει να το κάνουμε τώρα.
Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο Στέφανο Γκουλιώνη,  ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις.
Αυτή την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στις 9:30πμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στην οδό Μανδηλαρά ( Τρίγωνη πλατεία ) στη Λάρισα.
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΑΣ

ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Καρδίτσας
Ο συνάδελφός μας Στέφανος Γκουλιώνης  παραπέμπεται , στις 4 Ιουλίου, στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία « της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και με βάση το ν. 4057/2012 απειλείται ακόμη και με την ποινή της προσωρινής ή οριστικής παύσης.
Πρόφαση για την παραπομπή είναι η συμμετοχή του σε κινητοποίηση και η αναίτια σύλληψή του με τη στημένη κατηγορία αντίσταση κατά της αρχής. Ταυτόχρονα σύμφωνα με  το ν. 4093/2012, έχει οδηγηθεί σε αργία παρόλο  που η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.
Δημιουργούν  κλίμα φόβου και υποταγής για να εξασφαλίσουν τη σφαγή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και την αμφισβήτηση  κάθε  δικαιώματος στα δημόσια αγαθά.
Κάτω από τη γενική ταμπέλα του επίορκου τσουβαλιάζουν την συνδικαλιστική δράση τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση με σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τη δικαιολογία του επίορκου στοχεύουν να επιτεθούν και να συκοφαντήσουν τους ανυπόταχτους αγωνιστές που εναντιώνονται στις μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας ποινικοποιώντας κάθε κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής.
Επίορκοι δεν είναι οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στο αγαθό της παιδείας, για το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη σταθερή εργασία επίορκοι είναι αυτοί που καταδικάζουν όλη την κοινωνία στην ανεργία, τη φτώχεια, την αμορφωσιά και την εξαθλίωση.
Δε θα δεχτούμε την ποινικοποίηση και καταδίκη της διαμαρτυρίας της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Δε θα επιτρέψουμε την κατάργηση του  συνταγματικά κατοχυρωμένου «τεκμηρίου της αθωότητας» Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης ,της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας δυναμώνοντας τους αγώνες μας για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση.. Όσοι πιστεύουν ότι θα τσακίσουν τα δικαιώματά μας το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα  σχολεία είναι γελασμένοι.
Ζητάμε:
Πλήρη αθώωση  και απαλλαγή του Στέφανου Γκουλιώνη από κάθε πειθαρχική δίωξη. Άμεση επιστροφή στην εργασία του.
Κατάργηση του 4057/2012 και του 4093/2012.
Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης
Όλοι στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο Στέφανο Γκουλιώνη,  ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στις 9:30πμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στην οδό Μανδηλαρά ( Τρίγωνη πλατεία ) στη Λάρισα.
       Για το Δ.Σ.
        Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας
        Κουτής Βάιος                                Σβάρνας Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου