για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

αναμόρφωση πολιτικού σκηνικού – η λύση μόνο από τα «κάτω»

ανακοίνωση της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ
Τις πρόσφατες εξελίξεις που οδήγησαν και σε νέο κυβερνητικό σχήμα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αποκομμένες από την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού που είναι σε εξέλιξη και αναμορφώνεται στη βάση του νέου διπολισμού.
Kαι αυτό γιατί η κυρίαρχη τάξη έχει δυσκολία να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια, με τη δικομματική εναλλαγή μέσα από αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια - ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Με τους αναγκαίους δορυφόρους. Με ποιους βεβαίως δορυφόρους, θα φανεί πολύ σύντομα, όπως και με τι αντίστοιχα διλήμματα θα σερβιριστεί.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ;
Η ΝΔ θέλει να αναδειχτεί σαν τη δύναμη που μπορεί να εμπιστευθεί στην αποφασιστική προώθηση των αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση. Περιφερειακά του πόλου που συγκροτείται με πυρήνα τη ΝΔ, κινούνται δυνάμεις από τους λεγόμενους «ανεξάρτητους» βουλευτές, πολλοί από τους οποίους (π.χ. Λοβέρδος) έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετέχουν ακόμα και σε κυβέρνηση με τη ΝΔ και άλλες δυνάμεις.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κάνουν προσπάθεια  να αντιμετωπίσουν πιέσεις πολιτικού κόστους και τον περιορισμό τους, από τη συμμετοχή τους στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και να παραμείνουν υπολογίσιμες δυνάμεις, στη διάθεση της αστικής διαχείρισης σαν δορυφόροι των υπαρχόντων ή όποιων άλλων πόλων.
Η γρήγορη πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταξη στις γραμμές του ό,τι φθαρμένου από το παλιό ΠΑΣΟΚ, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Το καλοκοίταγμα τώρα προς τη ΔΗΜΑΡ, με προϋπόθεση να αποκηρύξει το μνημόνιο, ή πριν με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, γιατί συγκατοικούν στο "αντιμνημονιακό" μπλοκ, αποδεικνύει τη διαμόρφωσή του σε αστικό σοσιαλδημοκρατικό πόλο, με αντίστοιχους δορυφόρους, φυσικά με όλες τις αντιφάσεις και τα "ήξεις- αφήξεις" της πολιτικής του και τα αδιέξοδά της.
 Η ΛΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που είναι προ των πυλών. Αξιοποιώντας την πείρα τους, να καταλαβαίνουν τι εκφράζουν οι δύο πόλοι. Ότι η αντιπαράθεσή τους είναι στην πραγματικότητα αντιπαράθεση μερίδων της αστικής τάξης, της τάξης δηλαδή που στην πραγματικότητα κατέχει όλη την οικονομική και πολιτική εξουσία.
Αυτό δε γίνεται με τη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση, που από τα πάνω θα τα λύσει όλα, μέσω αντιπροσώπων. Καμιά κυβέρνηση, ό,τι πρόσημο κι αν έχει, "δεξιό" ή "αριστερό", "μνημονιακό" ή "αντιμνημονιακό", "δημοκρατικό" ή μη, δεν μπορεί, όχι μόνο να γλιτώσει, ούτε καν να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες από τα βάσανά τους. Όπως ποτέ και πουθενά καμιά τέτοια κυβέρνηση στα πλαίσια αυτού του συστήματος, του καπιταλισμού, δεν έλυσε ουσιαστικά τα προβλήματα της εργατικής τάξης, του λαού, δεν οδήγησε σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού το απέδειξε το παράδειγμα ης Βραζιλίας που ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε πρότυπο.
Λύση για το λαό δεν είναι ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση "σωτήρων", που θα υποκλίνεται στους νόμους του σάπιου συστήματος και του μονόδρομου της ΕΕ. Ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις, στη φοροληστεία.
Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, την εργατική - λαϊκή εξουσία. Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ, τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τις λαϊκές οικογένειες, συμπόρευση με το ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ή υποταγή στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί το λαό  σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία.

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου