για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις εργαζόμενων

Αρκετοί ήταν οι Καρδιτσιώτες που βρέθηκαν χθες Τρίτη 12/6 στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, έξω από το δημοτικό ραδιόφωνο, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους.  Παρότι δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός και δεν είχε προηγηθεί κανένα κάλεσμα, ήταν πολλοί αυτοί που συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με διαδικασίες εξπρές και παρακάμπτοντας ακόμα και αυτές τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αποφάσισε εν μια νυκτί το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των πάνω από 2.500 υπαλλήλων της.
Στα θετικά της χθεσινής συγκέντρωσης ήταν ότι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα (είχε προηγηθεί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο) συνευρέθηκαν εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνδικαλιστές απ’ όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Ο καθένας βέβαια με τα προτάγματα και τις ιεραρχήσεις του. Άλλοι αντιδρώντας στις αντιδημοκρατικές ΠΝΠ και άλλοι υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ ως περιουσίας του λαού (!), ως κανάλι ποιότητας, πολιτισμού και πλουραλισμού (!), ξεχνώντας πολύ εύκολα το ρόλο της ως φερέφωνου της εκάστοτε κυβέρνησης. 

Η απόφαση της κυβέρνησης πρώτα και κύρια έχει να κάνει με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της για απολύσεις. Εδώ βρίσκεται και το βασικό μέτωπο. Παράλληλα η απόφαση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, βλέποντας το success story των αποκρατικοποιήσεων και των ενεργειακών deal να ναυαγεί στα άπατα νερά των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η κυβέρνηση προχωρεί σε επιδείξεις πυγμής και αυταρχισμού προκειμένου να διατηρήσει την εύνοια και τη στήριξη των αφεντικών της, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, των επικυρίαρχων της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επιχειρείται ταυτόχρονα να ισχυροποιηθεί το πολιτικό κέντρο γύρω από το Σαμαρά και γύρω από μια δεξιότερη από ποτέ ΝΔ με «πρώτα βιολιά» τους Γεωργιάδη, Βορίδη, Κεδίκογλου, Λαζαρίδη κλπ. Πολλά παίζονται λοιπόν. Ακόμα και μια ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε ρόλο «αντιπολίτευσης». Και παρά την όποια «αστάθεια» της τρικομματικής κυβέρνησης η επίθεση στο λαό και στα δικαιώματά του δυναμώνει και κλιμακώνεται. Μόνο η ανάπτυξη αγώνων για το δικαίωμα στη δουλειά, για να μην περάσουν οι απολύσεις, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής μπορεί να ανατρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς. Και μαζί να μεταβάλλει τους αρνητικούς συσχετισμούς προς όφελος του λαού και της εργαζόμενων.
Κ.

 

Δημοσιεύουμε σχετικές ανακοινώσεις

 

ΚΚΕ(μ-λ): Όχι στις απολύσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση των 2.850 υπαλλήλων της. Απέναντι στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων απ’ την μεριά των εργαζόμενων, η κυβέρνηση απάντησε με «ξαφνικό θάνατο». Με μια πρωτόγνωρη διαδικασία εξπρές, παρακάμπτοντας ακόμα και κοινοβουλευτικές διαδικασίες και κινούμενη συνάμα στα όρια της συνταγματικής εκτροπής ήδη δημοσίευσε την Πράξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επιπρόσθετα με την συγκεκριμένη Πράξη εξουσιοδοτούνται πλέον οι υπουργοί να κρίνουν και να αποφασίζουν το κλείσιμο οργανισμών της δικής τους αρμοδιότητας, πετώντας στο δρόμο τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημόσιου τομέα τηρώντας τις δεσμεύσεις των μνημονίων. Δημοσιεύματα δε, κάνουν λόγο για κλείσιμο της ΕΡΤ από σήμερα στις 12:00 και επαναλειτουργία της απ’ το Σεπτέμβρη με 600 εργαζόμενους προσωπικό.
Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμη φορά ότι η τρι-κομματική κυβέρνηση, ακολουθώντας πίστα τις επιταγές των ΔΝΤ και ΕΕ, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε τρόπο την επίθεση της στα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα, για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Μπλεγμένη μάλιστα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, ένα είναι σίγουρο. Ότι η κυβέρνηση προκειμένου να διατηρήσει την εύνοια των αφεντικών της, θα εντείνει την επίθεση και με «εργαλείο» την κλιμάκωση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής θα επιδιώξει να επιβάλει την βαρβαρότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση συντάσσονται πλήρως τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ ανεξάρτητα των «διαφωνιών» τους, που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της Πράξης.
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους – τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά και συνολικά στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα – είναι αυτός, του ανειρήνευτού αποφασιστικού αγώνα και της αντίστασης για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά και στην ίδια τη ζωή.

Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα στη δουλειά!
Οι απολύσεις δε θα περάσουν!
Αντίσταση κι αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής


Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ και όλοι οι Δημοτικοί σταθμοί. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων. Τους καλούμε να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Η Γραμματεία Καρδίτσας
  
Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας καταγγέλλει την συγκυβέρνηση και Τρόϊκα για την απόφαση να κλείσουν την ΕΡΤ. Μια αντιλαϊκή απόφαση που έχει σαν βασικό στόχο τη διάλυση δεκάδων κοινωφελών φορέων του Δημοσίου, την απόλυση του προσωπικού και την παράδοση του έργου, των υπηρεσιών και της περιουσίας τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μάλιστα για να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο, αποφάσισαν οι καταργήσεις–συγχωνεύσεις και οι απολύσεις, να γίνονται με υπουργικές αποφάσεις ή πράξεις νομοθετικού περιεχομένου !!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ
Ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των εργαζομένων στην ΕΡΑ Θεσσαλίας και στην Καρδίτσα.
Τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Καρδίτσας να δείξουν έμπρακτασυμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !

  
Χτύπημα στη καρδιά της δημοκρατίας
Του Στ. Αναστασόπουλου,
Γραμματέα ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Για πρώτη φορά ευρωπαϊκή κυβέρνηση διατάσει το κλείσιμο του Δημόσιου οργανισμού ενημέρωσης του λαού με όλα τα κεντρικά κανάλια και τους περιφερειακούς του σταθμούς.
Για πρώτη φορά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απολύονται, σε μια νύχτα, (εκατοντάδες) εργαζόμενοι.
Η αυταρχική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δια στόματος ενός Κεδίκογλου βγαλμένου από την επταετία των συνταγματαρχών ανακοίνωσε το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με το γνωστό πρόσχημα – καραμέλα περί διεφθαρμένου δημοσίου και αδιαφάνειας, οι στυλοβάτες και συνεχιστές του ρουσφετιού, της διαφθοράς, της διαπλοκής, οι εκφωνητές του συστηματικού δημοσίου ψέματος εξαπολύουν επίθεση σε 2500 εργαζόμενους αλλά κυρίως εξαπολύουν επίθεση στο δικαίωμα του καθένα από εμάς για αντικειμενική πληροφόρηση και πλουραλιστική ενημέρωση. Αποτελεί χτύπημα στην καρδιά της Δημοκρατίας.
Ο πολίτης που δεν ενημερώνεται ή που πληροφορείται μόνο από τα μέσα προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης (βλ. ιδιωτικά ΜΜΕ) είναι ένας φοβισμένος, μουδιασμένος και τελικά παθητικός πολίτης που υπομένει την εξαθλίωση. Αυτός είναι και ο στόχος τους. Να κοπεί η ενημέρωση, να ανασταλεί η δημοκρατία ώστε να περάσει η πολιτική της Τρόικας σαν οδοστρωτήρας πάνω από την ελληνική κοινωνία.
Εκείνοι που προσέλαβαν στην ΕΡΤ τον περασμένο Δεκέμβριο «ημέτερους» υπαλλήλους και διόρισαν για διευθυντή ενημέρωσης τον παρουσιαστή… κουτσομπολίστικου δελτίου ειδήσεων, αυτοί που απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία λες και είναι τσιφλίκι απ’ τον παππού τους θα βρουν την απάντηση που τους αξίζει από την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους υπό απόλυση εργαζόμενους, συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καλούμε σε ρωμαλέο ενωτικό μέτωπο ανατροπής αυτής της εχθρικής στο λαό κυβέρνησης. Να τους διώξουμε! Είναι ζήτημα ζωής.
Στέλιος Αναστασόπουλος
Γραμματέας ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου