για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

σύσκεψη για το ασφαλιστικό

ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ
Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 7.30 μ.μ, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, στη σύσκεψη που οργανώνει, με Δ.Σ συνταξιουχικών  σωματείων, με Δ.Σ εργατικών σωματείων, συλλόγων ΕΒΕ, αγροτικών συλλόγων, γυναικείων συλλόγων και σπουδαστικών συλλόγων, με θέμα την οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης, με δεδομένου ότι η βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε και κεφαλαίου, έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και η κατάσταση θα χειροτερεύσει δραματικά το επόμενο διάστημα.

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων και των οικογενειών τους έχει βυθιστεί στη φτώχεια και στην ανασφάλεια, αφού παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, με δεδομένο ότι πολλοί συντηρούν και τα άνεργα παιδιά τους. Ενώ μεγάλο μέρος εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, ανέργων και νέων είναι ανασφάλιστοι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, κλπ.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό και εξοπλισμό, υποδομές στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι μειωμένες παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, οι αυξανόμενες πληρωμές στα νοσοκομεία, για εξετάσεις και για φάρμακα, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση των ασφαλισμένων.
Τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αφού μεγαλώνουν συνεχώς τα ελλείμματα, λόγω της καταλήστευσης των αποθεματικών επι δεκαετίες από τις κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο, των απωλειών από το χρηματιστήριο, του «κουρέματος» των ομολόγων που έγινε στα πλαίσια των μνημονίων, της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής μεγαλοεργοδοσίας και κράτους, της μεγάλης αύξησης της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας.
Πατώντας πάνω σ’ αυτή την άσχημη οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ετοιμάζει νέα μείωση στις συντάξεις και στις άλλες παροχές, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας, με τραγικές συνέπειες για εκατομμύρια συνταξιούχους και ασφαλισμένους.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, είναι επιτακτική ανάγκη, η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, για να μην υπάρξει καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους. 
Το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου