για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τους απεργούς εκπαιδευτικούς της 13 Ιούνη

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους μας
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ- Καμία απόλυση πουθενά
Κάτω η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της κρατικής τρομοκρατίας
  • Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε  τους συναδέλφους μας που απέργησαν στη γενική απεργία της 13ης Ιούνη, αγνοώντας την επιστράτευση και το κλίμα απειλών και τρομοκρατίας. Και παρά τη στάση της ΟΛΜΕ αλλά και πολλών ΔΣ ΕΛΜΕ που απέφυγαν να καλέσουν σε απεργιακή συμμετοχή. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποια «ηρωική» στάση, αλλά για την αναγκαία στις σημερινές συνθήκες ταξική συμπαράταξη με τους χιλιάδες  υπό απόλυση εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι μόνο.
  • Η τακτική της κυβέρνησης να μην προβεί σε κύμα διώξεων αποκαλύπτει ότι –όσο και αν έχει ενταθεί η επίθεση στα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα- δεν είναι τόσο εύκολο για την κυβέρνηση και το σύστημα να απολύσει αγωνιζόμενους απεργούς, και μάλιστα στο πλαίσιο μιας γενικής απεργίας. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι δεν τους είναι εύκολο να ανοίξουν δύο μέτωπα ταυτόχρονα.
  • Το παραπάνω, βέβαια, δε μας εφησυχάζει. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι σε εγρήγορση απέναντι σε οποιοδήποτε μελλοντικό ενδεχόμενο πιέσεων και τρομοκράτησης των συναδέλφων που απέργησαν.
  • Σε κάθε περίπτωση, για μας είναι καθαρό ότι το δίλημμα στο οποίο βρεθήκαμε οι επιστρατευμένοι εκπαιδευτικοί κατά την τελευταία γενική απεργία είναι αντίστοιχο με το δίλημμα που συναντάει η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών και εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα σε κάθε απεργία (και χωρίς να είναι επιστρατευμένοι). Το αν θα απεργήσουν σε ένα καθεστώς άγριας εργοδοτικής τρομοκρατίας.
  • Η επίθεση θα ενταθεί κι άλλο. Οι αγώνες από το μέλλον θα έρχονται σε σύγκρουση με την αστική νομιμότητα. Είναι πια φανερό ότι όλο και πιο συχνά θα βρισκόμαστε σε αντίστοιχα διλήμματα που συνοψίζονται στη φράση: οργάνωση της αντίστασης για ένα καλύτερο μέλλον ή υποταγή που οδηγεί στον καθημερινό εφιάλτη.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο άμεσο μέλλον να συμβάλουν στην οργάνωση των αντιστάσεων, στην ανασυγκρότηση του κινήματος, στην υπεράσπιση της ζωής, των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών!
Για ενωτικούς – ασυμβίβαστους – νικηφόρους αγώνες

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου